Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Definicja
Najlepsza jagnięcina jest pozyskiwane ze zwierząt w wieku od 6 do 12 miesięcy. Cechuje się ona wyjątkową soczystością, ponieważ posiada dużą zawartość tłuszczu śródmięśniowego. Tkanka mięsna jest cienkowłóknista, delikatna o jasnoróżowej barwie. Mięso jest delikatne i chude. Jagnięcina zawiera duże ilości kwasu linolowego, o właściwościach antyultleniających. Można z niego przyrządzać steki, kotlety, pulpety, piec na rożnie oraz w piekarniku, gotować na nim zupy, np \"kwaśnicę\", barszcz biały z jagnięcymi żeberkami oraz wyrobić kiełbasy. Jagnięcina, jest głównym składnikiem tureckiego kebaba.
Nazwa w języku angielskim
Lamb
Nazwa w języku francuskim
Agneau
Nazwa w języku niemieckim
Lamm

Jagnięcina wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1181
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
282
kcal
Woda
59.5
g
Popiół
0.9
g
Białko ogółem
16.6
g
Białko zwierzęce
16.6
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
73
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
799
mg
Leucyna
1288
mg
Lizyna
1462
mg
Metionina
425
mg
Cystyna
198
mg
Fenyloalanina
674
mg
Tyrozyna
556
mg
Treonina
709
mg
Tryptofan
193
mg
Walina
893
mg
Arginina
984
mg
Histydyna
524
mg
Alanina
996
mg
Kwas asparginowy
1457
mg
Kwas glutaminowy
2402
mg
Glicyna
809
mg
Prolina
694
mg
Seryna
615
mg
Sód
59
mg
Potas
222
mg
Wapń
16
mg
Fosfor
157
mg
Magnez
21
mg
Żelazo
1.5
mg
Cynk
3.4
mg
Miedź
0.1
mg
Mangan
0.02
mg
Jod
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.2
mg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.2
mg
Niacyna
6
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.15
mg
foliany (kwas foliowy)
18
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
2.3
μg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0.06
g
Kwas laurynowy
0.1
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.93
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
5.13
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
3.22
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
10.2
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
8.619
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
9.6
g
Kwas linolowy
1.36
g
Linolenowy
0.42
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0.08
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
1.9
g

Przepisy z produktem:

Kotlety z jagnięciny
Rozgrzewamy piekarnik do 220ºC i wstawiamy do niego naczynie, w którym będziemy zapiekać ...
Kotlety jagnięce
Mięso oczyszczamy i kroimy na porcje.Czosnek rozgniatamy i mieszamy z olejem, rozmarynem, solą ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.278
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});