Polak Mistrzem Świata Barmanów w kategorii Flair!

Polak Mistrzem Świata Barmanów  w kategorii Flair!

BACARDI? Superior, Pages-Vedrenne Creme de Cacko (white), Marie Brizard Rosemary, Monin Fruit Smoothie Strawberry oraz świeży sok z limonki - to składniki mistrzowskiego drinka Marka Posłusznego.

Polak Mistrzem Świata Barmanów w kategorii Flair!

BACARDI Superior, Pages-Vedrenne Creme de Cacko (white), Marie Brizard Rosemary, Monin Fruit Smoothie Strawberry oraz świeży sok z limonki - to składniki mistrzowskiego drinka Marka Posłusznego. Polak wygrał w wielkim stylu Mistrzostwo świata w kategorii Flair.
Drugie miejsce zajął Brytyjczyk - Thomas Dyer - również wykorzystujący BACARDI Superior. Brąz przypadł Rosjaninowi - Sergyowi Bulakhtinowi, który wspaniale wykorzystał w swoim drinku Bombay Sapphire.
W tym roku po raz pierwszy została zastosowana nowa formuła przeprowadzenia konkursu klasycznego. Reprezentanci poszczególnych stowarzyszeń narodowych w wyniku losowania zostali podzieleni na dwunastoosobowe grupy w pięciu kategoriach: (1) Before Dinner Cocktail, (2) After Dinner  Cocktail, (3) Long drink, (4) Sparkling drink, (5) Fancy Cocktail. Zwycięzca z każdej grupy oraz mistrz w kategorii Flair wziął udział w gali "Super Final", której zwycięzca - Takafumi Hamada - otrzymał tytuł "The IBA Cocktail of the Year 2011". Swoją obecność potwierdziło 500 uczestników z ponad 60 krajów, ze wszystkich kontynentów, w tym 120 zawodników uczestniczących w mistrzostwach.
Oprócz "flairowca" Marka Posłusznego - Polskę na tegorocznych mistrzostwach reprezentował "klasyk" w kategorii "Long drink" - Grzegorz Szumski ze Szczecina.
W dwóch składach jury (VIP i Super Final) zasiadł Hirek Wrona - PR Manager Bacardi Martini Polska.
Warto dodać, że aż 33% drinków przygotowanych przez zawodników podczas rywalizacji, posiadało w swoim składzie rum BACARDI Superior.
Mistrzostwa Świata towarzyszyły 60 Światowemu Kongresowi Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmanów (International Bartenders Association).

Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz

Przepisy kulinarne:

Mus z Kaszki Manny z Truskawkami
Mus z Kaszki Manny z Truskawkami
Zaczniemy od ugotowania kaszy manny. Ja robię to z godzinkę, nawet dwie przed ...
Frytki
Frytki
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy.Kroimy je w równe ...
Sałatka z kiwi i granatem
Sałatka z kiwi i granatem
Dokładnie myjemy wszystkie owoce.Gruszkę, kiwi i mango obieramy. Kroimy je w grubą ...
Sałatka z ogórków i granata
Sałatka z ogórków i granata
Ogórka myjemy, osuszamy i obieramy, a następnie kroimy w ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.458
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});