Jarmark Ekologiczny z okazji XX edycji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

Jarmark Ekologiczny z okazji XX edycji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

Przyjdź 8.01.2012 na Plac Konstytucji w Warszawie! Rozkoszuj się przysmakami i wesprzyj Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy!

Chcesz sprawdzić na własnym podniebieniu, co potrafią kucharze z najbardziej luksusowych warszawskich hoteli i restauracji? Przyjdź 8.01.2012 na Plac Konstytucji w Warszawie! Z najlepszych certyfikowanych produktów ekologicznych dostarczonych przez rolników i przetwórców ze Stowarzyszenia Polska Ekologia! Taka okazja się nie powtórzy! Przyjdź, rozkoszuj się przysmakami i wesprzyj Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy!

Projekt realizowany jest we współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi!

Przeczytaj koniecznie: Targi i jarmarki

W dn. 7.01 - 8.01.2012 r., w sobotę i w niedzielę, z okazji XX edycji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy na Placu Konstytucji w Warszawie odbędzie się niecodzienna impreza: Jarmark żywności ekologicznej! Na Jarmarku będzie można obejrzeć, kupić i spróbować najlepsze specjały polskiego rolnictwa i przetwórstwa ekologicznego. Produkty, których nie znajdziesz w supermarketach, zaprezentują producenci skupieni w Stowarzyszeniu Polska Ekologia. Żywność ekologiczna wytwarzana jest bez nawozów sztucznych, chemicznych środków ochrony roślin, sztucznych konserwantów i organizmów modyfikowanych genetycznie! Przyjdź na Plac Konstytucji! Sprawdź smak natury i wesprzyj Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy!!

W niedzielę, w dn. 8.01.2012 w godz. 12.00 - 18.00 na Jarmarku, oprócz sprzedaży, odbędą się dodatkowo atrakcyjne pokazy i degustacje. Dla całej rodziny! W programie m.in.:

- kucharze Marcin Suchanek - szef kuchni hotelu Hyatt, Ernest Jagodziński

- szef kuchni hotelu Intercontinental i Maciej Fabisiak - szef kuchni w Restauracji 99 przyrządzać będą przysmaki z najlepszych surowców ekologicznych! Rzadka okazja, aby posmakować sztuki kulinarnej kucharzy, którzy na co dzień zaspokajają podniebienia najbardziej wybrednych gości. Co więcej, potrawy przyrządzane będą z certyfikowanych surowców ekologicznych! Warto przypomnieć, że kucharze z hotelu Hyatt będą też przyrządzać posiłki dla polskiej reprezentacji piłkarskiej w trakcie Euro 2012.

- warsztaty wypiekowe, pokazy i degustacje ciasteczek ekologicznych w formie serduszek Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Prezentacje prowadzi Małgorzata Puzio, prezenterka programów kulinarnych TVP, aktorka, promotorka polskiej żywności ekologicznej w kraju i za granicą, nagrodzona i wyróżniona Przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju wsi w 2010r. Autorka książek "Kuchnia Polska", "Domowy wypiek chleba".

Przeczytaj także: Bazary od kuchni, czyli co kupujemy na straganach

- mile widziane rodziny z dziećmi, dla których Fundacja Banku Ochrony Środowiska przygotowała konkursy z nagrodami, pokazy filmów i prezentacje zalet żywności ekologicznej. Animację będzie prowadził Marek Krzysztoforski z CDR Radom.

Przez cały czas trwania Jarmarku, w dn. 7 i 8.01.2012 r., można będzie skosztować lub zakupić bogatą paletę smacznych produktów ekologicznych - pierogi, kiełbaski, wędliny, kaszanki, sery, twarożki, soki, chleby i wiele innych specjałów polskiej kuchni. Wszystkie produkty z certyfikatem żywności ekologicznej! Dostępne będą między innymi produkty znanych firm Jasiołka, Figa, Rudziewicz, Bioplanet, Ekomega, Symbio, Biofuturo, ZPJ Magda, Piekarnia na Barskiej, Ekołukta, Runoland, MyEcoLife i Biobazar.

Przeczytaj również: Unijne rejestry produktów regionalnych

Jarmark Ekologiczny organizowany jest przez Stowarzyszenie Polska Ekologia oraz Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, które podjęło szereg działań wspierających XX edycję Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Dzięki temu dochody z Jarmarku zasilą Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.

Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz

Przepisy kulinarne:

Herbata z owoców róży
Herbata z owoców róży
Wysuszone owoce róży płuczemy, zalewamy wodą i ...
Ciasto z owocami
Ciasto z owocami
-ubić białka z cukrem,-ubijając dodać żółtka, ...
Kompot z suszonych owoców
Kompot z suszonych owoców
Wszystkie owoce mieszamy i zalewamy na noc wodą. Następnego dnia gotujemy z dodatkiem cukru ...
Sok owocowy
Sok owocowy
Wszystkie owoce dokładnie myjemy i oczyszczamy.Owoce ...
Quesadilla z kurczakiem i warzywami
Quesadilla z kurczakiem i warzywami
Fileta z kurczaka, cebulę, obie papryki pokroić w koskę i podsmażyć na oleju. Dodać ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.46
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});