Bezpieczne produkty z Sokołowa

Bezpieczne produkty z Sokołowa

Oświadczenie ws. pochodzenia soli - wszystkie produkty firmy Sokołów są bezpieczne.

W ostatnich dniach zaczęliśmy się zastanawiać, czy to, co jemy jest bezpieczne. A wszystko to w związku z tzw. aferą solną, czyli ujawnieniem informacji, że do części produkowanej w Polsce żywności zamiast soli spożywczej została dodana sól przemysłowa, otrzymywana podczas produkcji chlorku wapnia i wykorzystywana m.in. do posypywania zimą dróg.

Wszyscy miłośnicy produktów firmy "Sokołów" S.A. mogą bezpiecznie kupować swoje ulubione wędliny, przetwory i gotowe dania, gdyż producent wydał oświadczenie, iż używana w zakładach do celów produkcyjnych sól i peklosól nie pochodzi od żadnego z niżej wymienionych zakładów:
1. ZPS Łojewski z Książa Wkpl.
2. Amasol z Chełmiczek
3. Konsalt z Chełmiczek
Jednocześnie producent zapewnia, że wszyscy dostawcy soli i peklosoli zaopatrują się w sól od wiarygodnych i sprawdzonych firm i spełnia ona wymagania obowiązującego prawa żywnościowego.

Wybieraj mięsa i wędliny z Sokołowa!

Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz

Przepisy kulinarne:

Sok dereniowy
Sok dereniowy
W rondlu gotujemy 1 kg cukru z 1 litrem wody. Na wrzący ...
Sok z jabłek
Sok z jabłek
Z umytych jabłek wycinamy gniazda nasienne i kroimy na ...
Łosoś z makaronem
Łosoś z makaronem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 12 ...
Ogórki małosolne
Ogórki małosolne
Ogórki dokładnie myjemy i obcinamy oba końce.Układamy ...
Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym
Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym
Polędwicę oczyścić z błony i wyporcjować trzy równe steki. Każdy lekko spłaszczyć ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.438
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});