Le art de la cuisine Martell - wyniki konkursu

Le art de la cuisine Martell - wyniki konkursu

X Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej Martell 2012 - sprawdź, kto wygrał, sprawdź, jaka była punktacja!

W dniach 9-11 marca 2012 roku, na zamku w Rynie, odbyła się już dziesiąta, czyli jubileuszowa edycja Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L'art De La Cuisine Martell. Konkurs ten zaliczany jest do najbardziej prestiżowych w Polsce. Honorowy patronat nad tym wydarzeniem objął Minister Rolnictwa Marek Sawicki.

Sprawdź, najnowsze wydarzenia kulinarne

W konkursie udział brało 16 zespołów najlepszych młodych kucharzy z całej Polski. Ich zadaniem było przygotowanie potrawy, która choć w swym składzie go nie zawiera, najlepiej komponuje się z koniakiem. Zmagania młodych zdolnych kucharzy oceniały dwa zespoły jurorów: Jury Techniczne (sposób przygotowania, podania i smak przyrządzonych dań) oraz Jury Degustacyjne.
A kto wygrał? Oto wyniki:

1. MIEJSCE

RESTAURACJA ANCORA Kraków

Łukasz Cichy

Paweł Kras

2. MIEJSCE

HOTEL INTERCONTINENTAL Warszawa

Paweł Kalbarczyk

Pawel Dziekoński

3. MIEJSCE

Hotel LE MERIDIEN BRISTOL Warszawa

Michał Szcześniak

Mariusz Bryzek

NAGRODA JURY KONESERÓW SMAKU

RESTAURACJA "JAN" Bełchatów

Piotr Krogulec

Łukasz Motylski

Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz

Przepisy kulinarne:

Mus z Kaszki Manny z Truskawkami
Mus z Kaszki Manny z Truskawkami
Zaczniemy od ugotowania kaszy manny. Ja robię to z godzinkę, nawet dwie przed ...
Frytki
Frytki
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy.Kroimy je w równe ...
Sałatka z kiwi i granatem
Sałatka z kiwi i granatem
Dokładnie myjemy wszystkie owoce.Gruszkę, kiwi i mango obieramy. Kroimy je w grubą ...
Sałatka z ogórków i granata
Sałatka z ogórków i granata
Ogórka myjemy, osuszamy i obieramy, a następnie kroimy w ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.857
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});