Parówki w różnych odsłonach

Parówki w różnych odsłonach

Najczęściej jadamy je po prostu gotowane w wodzie, ale z parówki można podawać na wiele innych i ciekawych sposobów.

Czy mogłyby istnieć hot-dogi bez parówek? Raczej nie! W jakiej jeszcze postaci można jeść te popularne cienkie kiełbaski? Najczęściej po prostu gotujemy je w wodzie, a następnie zjadamy z dodatkiem keczupu lub musztardy. Jednak parówki można także piec, grillować albo smażyć, są świetnym dodatkiem zarówno do sałatek, jak i zapiekanek.

Weź udział w konkursie, wygraj maszynkę do mięsa!

Smażone świnki
Parówki wystarczy pokroić na 3-4 kawałki, a następnie ponacinać "na krzyż" ich końcówki. Wrzucone na rozgrzaną patelnię zaczną się wykręcać w różne strony. Efekt końcowy? Parówki swym wyglądem przypominają małe ryjki. Takie tanie z pewnością zachwyci dzieci.

Grillowany przysmak z serem
Najczęściej grillujemy zwykłe kiełbaski, kurze skrzydełka, żeberka czy drobiowe filety, ale obok nich na ruszcie można też położyć parówki. Można potraktować je jako przystawkę, gdyż pieką się bardzo szybko, co pozwoli zaspokoić pierwszy głód oraz zaostrzyć apetyt na czekające nas kolejne grillowane przysmaki.

Grillowane parówki świetnie smakują solo, ale warto też trochę poeksperymentować, np. lekko je ponacinać i nadziać je kawałkami żółtego sera. Inną ciekawą propozycją jest połączenie parówek z pieczarkami - do kapelusza, po odcięciu trzonka, wkłada się kawałek parówki, a następnie przykrywa serem, np. plastrem mozzarelli.

Sokoliki - pyszne parówki przygotowane specjalnie dla dzieci

Pożywny i smaczny tost
Na śniadanie, na kolację czy też jako przekąska - czasem mamy ochotę na gorące tosty. A do środka można włożyć właśnie pokrojone parówki, do tego parę piórek cebuli, soczysty pomidor, plasterek ogórka albo cukinii... I pyszna przekąska gotowa! Takie szybkie i proste do przygotowania tosty świetnie sprawdzają się też gdy zaskoczą nas niezapowiedziani, ale głodni goście czy dzieci zgłodnieją podczas zabawy.

Polecamy pyszne parówki z Sokołowa!

Konkretna sałatka
Część panów nie przepada za sałatkami i raczej preferuje dania zawierające mięso, czyli potrawy "bardziej konkretne". Dlatego też pyszne, świeże i soczyste warzywa można wzmocnić dodatkiem pokrojonych parówek. Można je wcześniej ugotować albo podpiec na grillowym ruszcie, ale równie dobrze smakują surowe. Można też wybrać parówki smakowe, np. z serem.

KM

Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz

Przepisy kulinarne:

Rolada drobiowa nadziewana parówką  na wiosennie
Rolada drobiowa nadziewana parówką na wiosennie
Pierś z kurczaka rozcinamy na pół i delikatnie rozbijamy solimy, pieprzymy. Por kroimy na ...
Parówkowo -  potworkowo
Parówkowo - potworkowo
Parówki Jubilatki kroimy na pół, następnie do połowy rozcinamy im nóżki na 6 ...
Parówki -druzyna piłkarska
Parówki -druzyna piłkarska
Parówki Sokołowa pieczemy na rozgrzanym grillu , po upieczeniu czekamy aż trochę ...
Parówki w koszulkach
Parówki w koszulkach
Piekarnik z termoobiegiem ustawiamy na 200°C.Rozwijamy ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.428
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});