Pyszne desery od SAGI

Pyszne desery od SAGI

Masz ochotę na coś słodkiego i nie koniecznie oczywistego? Sprawdź nasze propozycje!

Na polskim rynku dostępny jest papier do gotowania SAGA wnoszący nową jakość i znacznie ułatwiający gotowanie różnorodnych produktów na parze. Przygotowywane w nim dania są niezwykle aromatyczne i soczyste i mogą zachwycić podniebienia niejednego smakosza. Jednak papier ten ma także inne zalety i można go wykorzystać również do przygotowania wielu ciekawych i apetycznych deserów, nie tylko gotowanych na parze.

Koniecznie poznaj produkty SAGA

Ciastka czekoladowo-czereśniowe z kremem waniliowym
Składniki:
- pieczywo tostowe - 10 kromek
- jaja - 4 sztuki
- czereśnie w syropie - 20 sztuk
- brązowy cukier - 4 łyżki
- gorzka czekolada - 100g
- cukier puder - 1 łyżka
- okrągłe foremki do ciastek - 4 sztuki
- papier SAGA

Sposób przygotowania:
1. Foremki wyłożyć przygotowanymi wcześniej paskami papieru do gotowania SAGA o wymiarach 4x5 cm.
2. Następnie ułożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do gotowania.
3. Z chleba tostowego odciąć skórkę i pokroić go na kawałki 1x1 cm. Kuwerturę pokruszyć na duże kawałki i odsączyć czereśnie.
4. Ubić jajka w misce, dodać do nich chleb, cukier, czekoladę i czereśnie. Całość włożyć do foremek, zwracając uwagę na to, aby czereśnie i czekolada były rozłożone równomiernie.
5. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C (200°C) przez 15-18 minut. Przed wyjęciem ciastek z foremek odstawić je na kilka minut, następnie delikatnie zdjąć papier i posypać cukrem pudrem.
6. Podawać z kremem waniliowym.

Lizaki
Składniki:
- śmietana kremowa - 300ml
- syrop z melasy - 225ml
- cukier - 300ml
- bułka tarta - 100ml
- migdały - 50g
- drewniane lub plastikowe patyczki
- papier SAGA

Sposób przygotowania:
1. Śmietanę, syrop z melasy i cukier wymieszać w rondlu i ugotować, sporadycznie mieszając do momentu, gdy umieszczona w zimnej wodzie kropla mieszanki zastyga.
2. Dodać bułkę tartą i gotować przez kolejne kilka minut, a następnie wmieszać kruszone migdały.
3. Papier SAGA do gotowania uciąć na małe arkusze (około 15 x 15 cm) i uformować z nich rożki. 4. Umieścić rożki w misce wypełnionej cukrem, by zapewnić im stabilność.
5. Wlać masę do rożków i włożyć patyczki. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Pieczone truskawki z lodami waniliowymi
Składniki:
- żółtko - 8 sztuk
- cukier - 4 łyżki
- cukier waniliowy - 4 łyżeczki
- truskawki - 32 sztuki
- lody waniliowe - 4 łyżki
- świeże listki mięty
- papier SAGA

Sposób przygotowania:
1. Truskawki dokładnie umyć, następnie pokroić je na drobne kawałki. Żółtka utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę.
2. Przygotować cztery arkusze papieru SAGA, każdym z nich wyłożyć małe naczynie żaroodporne (może być filiżanka).
3. Do każdego naczynia włożyć truskawki, następnie zalać je masą z żółtek. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopniach C ok. 10 minut.
4. Upieczone truskawki wyjąć z filiżanek i w papierze przełożyć na talerz, górę udekorować łyżką lodów waniliowych oraz świeżą miętą.

Polecamy także przepis na bajeczną roladę

Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Zaloguj
Twój komentarz

Przepisy kulinarne:

Deser warstwowy
Deser warstwowy
Przygotuj mus truskawkowy (lub inny zależy jakie ...
Deser z borówkami
Deser z borówkami
Twaróg mieszamy ze śmietaną i 3 łyżkami cukru pudru ...
Deser figowy
Deser figowy
Figi myjemy. Wkładamy do miski z zimną wodą i ...
Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata
Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata
Z podanej ilości składników otrzymamy 2 porcje deseru w pucharkach.Na co najmniej 10 ...
Czekolada deserowa
Czekolada deserowa
Margarynę topimy w garnku i dodajemy kakao oraz cukier. ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
w jakiś nieoczywisty sposób, trzeba zarabiać, kogo głupoty interesują ?
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.346