10 cukierków, których nie chcesz zjeść

10 cukierków, których nie chcesz zjeść

Jesteś wielkim amatorem słodyczy? Twierdzisz, że mógłbyś zjeść każdą ilość słodkich łakoci? Te przysmaki mogą skutecznie odstraszyć Cię od cukru.

Istnieją na świecie firmy cukiernicze, które z niewiadomych przyczyn produkują słodycze tak obrzydliwe w formie, że trudno wyobrazić sobie, aby ktokolwiek miał ochotę ich w ogóle spróbować. Prawdopodobnie skończyły im się lepsze pomysły, bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że w ogóle powstała taka lista, jak ta?

Przeczytaj także: Nietypowe zastosowania wódki

10. Cukierek woszczynowy

010

Kto przy zdrowych zmysłach chciałby wydłubywać woszczynę z plastikowego ucha, żeby zjeść to, co tam znalazł?! Cały pomysł przyprawia o mdłości. Zestaw wyposażony jest nawet w patyczek do dłubania. I czy ktoś pomyślał o tym, że niektóre dzieciaki mogą potem zacząć dłubać w uszach kolegów? Wątpię. Brawa za kreatywność.

9. Słodkie strupy

009

Mniejsza o smak. Te cukierki zostały zaprojektowane tak, by wyglądać jak strupy. Mają nawet plastry. Pół biedy, jeśli dzieciak umyje sobie całe ramię (albo nogę), kiedy przyjdzie mu ochota na zjedzenie czegoś słodkiego, co właśnie odkleił od skóry. Rzeczywistość chyba wygląda raczej tak, że "małe co nieco" wtrącić (tudzież przetrącić) wypadnie gdzieś w przerwie tarzania się w piaskownicy, do której sikają koty. Przykre.

8. Dubbel Zout

008

Po pierwsze, ten holenderski cukierek ma lukrecjowy smak. Co nie jest wynaturzeniem - znam ludzi lubiących ten smak. Po drugie, te cukierki są SŁONE. "Cukierki". Jasssne. Dodaj to wszystko do faktu, że wyglądają, jakby ktoś je podniósł z podłogi i wyjdzie Ci miejsce ósme na naszej liście.

7. Lizaczki Hotlix

007

OK, są słodkie. To trzeba przyznać, ale w każdym lizaku jest zatopiony PRAWDZIWY skorpion. Albo owad. Tak, liżesz sobie słodkie, aż tu nagle: robal. Proponuję zmusić typa, który wpadł na ten wspaniały pomysł, do zjedzenia kilograma Dubbel Zout...

6. Glut Goryla

006

Stąpamy po kruchym lodzie... Gluty Goryla to słodzone, suszone czarne fasolki (popularne w kuchni azjatyckiej). Ugniata się je na jednolitą masę, z której formowane są... cukierki. Podobno smakują jak błoto. Nie wiem... Nie chcę wiedzieć.

5. Mrówki w cukrze

005

Trochę to przypomina wspomniane wcześniej lizaki. Tyle że tutaj w cukrze zatopiono mrówki. Ze wszystkich rzeczy, które można wsadzić do cukierka, wybrano mrówki. Dlaczego? Tego nie wie nikt. Podobno gdzieś tam, daleko, żywią się mrówkami. Ale te "łakocie" produkowane są w USA, kraju uznawanym w niektórych kręgach za cywilizowany!

4. Tuńczyki-smakołyki

004

Tuńczyka Matka Natura wymyśliła dla wożących się wegetarian i ludzi, którzy chcą zrzucić oponkę z brzucha. Jak to się stało, że ktoś zrobił z niego cukierka?! Tak właśnie. Główny składnik tego "przysmaku" to ryba. Oprócz tego znajdziemy w nim cukier i pół tablicy Mendelejewa. Cukierki o smaku ryby... I co jeszcze?!

3. Chrupki świerszczyk

003

To właściwie nie jest cukierek, ale i tak zasługuje na miejsce na naszej liście. Mojżesz i reszta jedli szarańczę na podwieczorek, ale to nie znaczy, że podsuszane świerszcze w różnych smakach to dobry pomysł. Temu, kto na niego wpadł przydałaby się jakaś niezła plaga.

2 Cukierek durianowy

002

Durian to owoc występujący w południowo-wschodniej Azji. Jego przyprawiający o mdłości zapach został przyrównany kiedyś do "świńskich odchodów w terpentynie przybranych przepoconą skarpetką". W krajach, gdzie spotkać można ten aromatyczny owoc, istnieje zakaz wnoszenia go na teren hoteli i szpitali. W Singapurze nie wolno go nawet transportować środkami komunikacji publicznej! Co więc począć z takim skarbem natury? Jak to co? Zrobić z niego cukierki! Ktoś już na to wpadł. Ktoś niestety wymyślił również...

1. Fasolki wszystkich smaków

beanboozled

I wcale nie była to J. K. Rowling. One naprawdę istnieją! W jednym pudełku tych łakoci znajdziemy dziesięć kolorów i dwadzieścia smaków. Każdemu kolorowi przypisane są dwa smaki: jeden "neutralny" i jeden naprawdę obrzydliwy. Żart polega na tym, że nigdy nie wiadomo, na który się trafi. Jak kiepski jest to żart, można przekonać się, rzucając okiem na kilka "złych" smaków: Spleśniały Ser, Pielucha Niemowlaka, Odór Skunksa, Zgniłe Jajo, Rzygowiny i tak dalej. Najlepsze jest to, że one NAPRAWDĘ tak smakują. Nie wierzysz? A na pewno chcesz się przekonać?

Komentarze (15) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
08:12, 22.05.2016
Gość
21:54, 08.11.2015
Te Kolorowe Fasolki są naprawdę śmieszne. Ale współczuję tym co trafili na Rzygowiny czy Zgniłe Jajko... Ja z drugiej strony raz próbowałam "łakoci" o smaku lukrecji, musiałam wypluć, bo to nie dla mnie. Jedno co mnie naprawdę przeraża to Lizaki Hotlix i Mrówki w Cukrze... ;-; A ta "woszczyna" to nie powinna być raczej "woskowina"? Fuj. Choć patrząc na to inaczej, raz wsadziłam sobie do ucha palec, poszłam coś robić, a potem niecelowo wsadziłam go do ust. Nie było źle, nie ma tragedii.
Gość
21:02, 09.09.2015
dobra
Gość
16:36, 30.04.2015
Fasolki wszystkich smaków istnieją. Kolega przywiózł je z USA i ze znajomymi graliśmy w grę, gdzie karą było zjedzenie jednej fasolki. Trafił mi się raz cukierek neutralny, który miał smak lukru. Niestety zjadłem też jedną fasolkę "niedobrą". Miała smak pieluchy niemowlaka i naprawdę tak smakowała. Nie było tragedii jak się jadło :) nie to, że jadłem kiedyś pieluchę. Po prostu wiem jak one pachną, a cukierek smakował tak jak pachnie pielucha :P koleżanka jak trafiła na smak zgniłego jaja, to od razu poleciała do łazienki, bo miała odruch wymiotny :D
Gość
16:58, 16.04.2015
Ble ale fu jedyne co dobre to chrupki świerszczyk
Gość
16:56, 16.04.2015
MNIAM mrówki w cukrze
Gość
22:52, 22.03.2015
Gość
10:39, 08.02.2015
serio nie istnieją?
Gość
10:37, 08.02.2015
cukierki wszystkich smakow nie istnieja
Gość
10:36, 08.02.2015
Gość
19:31, 11.07.2014
Ludzie jedzą przeróżne rzeczy , a ja natomiast zajadam cię przepysznymi cukierkami solnymi , które znalazłam w grocie solnej Solana we Wrocławiu , można je też znaleźć na solnysklep.pl . Polecam mają tam do wyboru wiele różnych smaków
Gość
16:09, 11.03.2012
Nie wiem gdzie, ale ludzie jadają kupę. O gustach się nie dyskutuje... Gdzie można kupić te fasolki?
Gość
21:22, 19.01.2011
w Indonezji przysmakiem jest salatka z mrowek. Zreszta tam jadaja rozne robactwa, i podobno wcale zle nie smakuja..tylko gdyby nie wygladaly tak obrzydliwie hehe
Gość
15:12, 07.01.2011
niekture żeczy są dobre a niekture nie !!!!!!!!!!!!!!!!
Gość
15:56, 26.11.2010
Co do fasolek, były kiedyś do kupienia w Polsce.... Nie miały aż tak wyrazistego aromatu, jak ten opisany, ale \"kukurydza\" smakowała jak zgniła szmata od podłogi.... Czosnek również nie był lepszy....

Przepisy kulinarne:

Mus z Kaszki Manny z Truskawkami
Mus z Kaszki Manny z Truskawkami
Zaczniemy od ugotowania kaszy manny. Ja robię to z godzinkę, nawet dwie przed ...
Frytki
Frytki
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy.Kroimy je w równe ...
Sałatka z kiwi i granatem
Sałatka z kiwi i granatem
Dokładnie myjemy wszystkie owoce.Gruszkę, kiwi i mango obieramy. Kroimy je w grubą ...
Sałatka z ogórków i granata
Sałatka z ogórków i granata
Ogórka myjemy, osuszamy i obieramy, a następnie kroimy w ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.589
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});