Jak przewozić gotowe dania

Jak przewozić gotowe dania

Transport potraw z punktu A do punktu B bez rozlania, pokruszenia czy rozjeżdżania, to bynajmniej nie jest bułka z masłem.

Transport potraw z punktu A do punktu B bez rozlania, pokruszenia czy rozjeżdżania, to bynajmniej nie jest bułka z masłem. Oto kilka rad na temat - dosłownie - kulinarnych podróży.

Rodzaj potrawy: gorąca zapiekanka

Wskazówki transportowe: Potrzebujesz kartonowego pudełka i kilku ręczników, najlepiej takich, których nie będzie Ci specjalnie żal, jeśli się trwale poplamią. Dno pudełka wyłóż ręcznikiem i umieść na nim naczynie z zapiekanką. Pozostałymi ręcznikami wypełnij przestrzeń między naczyniem a brzegami pudełka. Ręcznikowa izolacja utrzyma danie w cieple, a także wchłonie sos, gdyby ten miał się rozlać na ostrym zakręcie.

Rodzaj potrawy: przekąski koktajlowe

Wskazówki transportowe: Wyłóż dno prostokątnej blachy do pieczenia ręcznikiem papierowym. Przymocuj go do niej taśmą, aby się nie przesuwał. Poszczególne tartinki czy inne mini-przekąski umieść następnie na warstwie ręcznika. Następnie owiń szczelnie całą blachę folią spożywczą.

Rodzaj potrawy: na zimno

Wskazówki transportowe: Niewielki pojemnik, który chcesz utrzymać w niskiej temperaturze, dobrze jest zawinąć w gazety. Pojemnikiem tym może być kartonowe pudełko, plastikowa miska z pokrywką albo garnek. Warstwę gazet obłóż dla dodatkowej pewności woreczkami z lodem.

Dowiezienie potrawy w całości na przyjęcie, na które każdy z gości przynosi coś do jedzenia, to nie wszystko. Aby nie dodawać pracy i nerwów gospodarzom, co praktycznie mijałoby się z celem, warto pamiętać o kilku rzeczach:

- Zapytaj odpowiednio wcześniej, ile osób będzie na przyjęciu, aby dobrze wymierzyć proporcje przygotowywanego dania.

- Postaraj się dostarczyć przygotowaną przez siebie potrawę w temperaturze, w której powinna być jedzona. Raczej małe jest prawdopodobieństwo, że w chwili Twojego przybycia na to, co weźmiesz ze sobą, będzie czekał rozgrzany piekarnik. Weź więc ze sobą danie, które smakuje dobrze również wtedy, kiedy jest zaledwie ciepłe, a nie gorące, albo upewnij się, że na miejscu znajduje się mikrofalówka.

- Przywieź jedzenie w naczyniu, w którym można je podać. Od spodu możesz przylepić karteczkę z Twoim imieniem i numerem telefonu, jeśli boisz się, że bezpowrotnie stracisz na przykład swoją ulubioną miskę sałatkową. Jeśli te obawy całkowicie wykluczają dostarczenie odpowiedniego naczynia, skontaktuj się z gospodarzami na kilka dni wcześniej, aby przygotowali je we własnym zakresie.B.C.

Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Zaloguj
Twój komentarz
Gość
09:02, 10.01.2017
W przemyśle spożywczym wykorzystuje się takie kurtyny termoizolacyjne i wskaźniki temperatur: pro-trans.pl/produkty/kurtyny-termoizolacyjne.html. Bardzo przydatne kiedy trzeba coś przetransportować w nienaruszonym stanie bardzo daleko.

Przepisy kulinarne:

Mus z Kaszki Manny z Truskawkami
Mus z Kaszki Manny z Truskawkami
Zaczniemy od ugotowania kaszy manny. Ja robię to z godzinkę, nawet dwie przed ...
Frytki
Frytki
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy.Kroimy je w równe ...
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Kanapki z marmoladą cebulową i łososiem
Cebulę kroimy w półkrążki, dodajemy cukier i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż ...
Sałatka z kiwi i granatem
Sałatka z kiwi i granatem
Dokładnie myjemy wszystkie owoce.Gruszkę, kiwi i mango obieramy. Kroimy je w grubą ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.376