Składanie serwetek - serce

Składanie serwetek - serce

Zaskocz ukochaną osobę i na romantyczną kolację udekoruj stół własnoręcznie złożonymi serwetkami.

Na romantycznej kolacji czy na walentynkowym spotkaniu przy drinku wyjątkowy nastrój w dużej mierze pomagają nam stworzyć elementy dekoracyjne. Niemal podstawą jest odświętnie nakryty stół, długie płonące świece. Zwykle nie zapominamy też o nastrojowej muzyce i przyjemnym, delikatnym aromacie wypełniającym pokój. Zadbajmy o wszystkie elementy, również o serwetki. Warto ułożyć je w wyjątkowy sposób, specjalnie na tę okazję - nadajmy im kształt serca.

Przeczytaj także: Serwetki na stole

Wybierz gładkie, czyli jednokolorowe serwetki. Koniecznie muszą być kwadratowe.

A teraz, krok po kroku, co należy zrobić:

Krok 1: Ułóż serwetkę płasko na stole.

1

Krok 2: Złóż ją na pół, tak, aby powstał prostokąt.

2

Krok 3: Ponownie złóż ją na pół.

3

Krok 4: Złóż ją w poprzek na pół.

4

Krok 5: Rozłóż serwetkę. Po środku prostokąta widoczne jest zagięcie.

5

Krok 6: Wzdłuż zagięcia złóż bok prostokąta.

6

Krok 7: W ten sam sposób złóż drugi bok prostokąta.

7

Krok 8: Odwróć serwetkę na drugą stronę.

8

Krok 9: Zagnij po skosie, do środka, rogi jednego ze złożonych wcześniej boków.

9

10

Krok 10: W ten sam sposób zagnij rogi drugiego ze złożonych wcześniej boków.

11

Krok 11: Odwróć serwetkę na drugą stronę. Gotowe!

12

Sprawdź także, które produkty są afrodyzjakami

Komentarze (10) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Zaloguj
Twój komentarz
Gość
00:04, 16.02.2014
Super pokazane kroczek po kroczku :) Udostępniłam link na Facebooku Szkatułki Rękodzieła
Gość
22:32, 10.12.2013
Super, polecam, bardzo efektowne.
Gość
08:32, 25.07.2012
łał ale fajne :-)
Gość
18:33, 17.08.2011
super ja na urodziny swoje zrobiłam i goscie byli zachwyceni;p
Rum Tum Tugger
00:02, 25.05.2011
Najlepiej nadają się serwetki materiałowe, odpowiednio nakrochmalone - lepiej trzymają nadany im kształt, nie rozkładają się podczas przekładania serwetki z jednej strony na drugą, a dodatkowo podczas składania można zagięcia zaprasować żelazkiem.
Gość
10:11, 24.05.2011
ale czemu z miękkich serwetek nie wychodzi? why?
Gość
10:10, 24.05.2011
wow
Gość
20:51, 16.03.2011
MI SIE UDAŁO MIAŁAM TAKICH 10 NA URODZINACH :) :))
Gość
07:37, 27.02.2011
spoko jakos ujdzie w tłumie
Gość
19:06, 31.01.2011
ale ładnie złożone serwetki.

Przepisy kulinarne:

Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem
Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i ...
Pstrąg pieczony w białym winie
Pstrąg pieczony w białym winie
Pstrąga patroszymy, usuwamy z niego łuski i myjemy.W misce ucieramy 50g masła aż ...
Deser warstwowy
Deser warstwowy
Przygotuj mus truskawkowy (lub inny zależy jakie ...
Galaretka jabłkowa
Galaretka jabłkowa
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy.Wyciskamy z nich sok ...
Bezy kakaowe
Bezy kakaowe
Białka ubijamy na pianę, dodajemy 60g cukru pudru. ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Żeby wyszło trzeba umieć !
Nie tylko pierogi warto w tej restauracji zjeśc, ale także ruskie i kopytka. Wszystko jest ...
Halo ,,czy będąc w helsinkach czyli na południu finlandii możesz oceniać kuchnie fińska i ...
Dla Joanny, bałkanistki: Też miałem ten problem z kawą paloną na bałkańską modłę - taka ...
Wody lecznicze ~ Gość
Mnie rowniez interesuje, ile zaleca sie pic Slotwinki na dobe, niestety nigdzie nie znalazlam ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.281