Składanie serwetek - serce

Składanie serwetek - serce

Zaskocz ukochaną osobę i na romantyczną kolację udekoruj stół własnoręcznie złożonymi serwetkami.

Na romantycznej kolacji czy na walentynkowym spotkaniu przy drinku wyjątkowy nastrój w dużej mierze pomagają nam stworzyć elementy dekoracyjne. Niemal podstawą jest odświętnie nakryty stół, długie płonące świece. Zwykle nie zapominamy też o nastrojowej muzyce i przyjemnym, delikatnym aromacie wypełniającym pokój. Zadbajmy o wszystkie elementy, również o serwetki. Warto ułożyć je w wyjątkowy sposób, specjalnie na tę okazję - nadajmy im kształt serca.

Przeczytaj także: Serwetki na stole

Wybierz gładkie, czyli jednokolorowe serwetki. Koniecznie muszą być kwadratowe.

A teraz, krok po kroku, co należy zrobić:

Krok 1: Ułóż serwetkę płasko na stole.

1

Krok 2: Złóż ją na pół, tak, aby powstał prostokąt.

2

Krok 3: Ponownie złóż ją na pół.

3

Krok 4: Złóż ją w poprzek na pół.

4

Krok 5: Rozłóż serwetkę. Po środku prostokąta widoczne jest zagięcie.

5

Krok 6: Wzdłuż zagięcia złóż bok prostokąta.

6

Krok 7: W ten sam sposób złóż drugi bok prostokąta.

7

Krok 8: Odwróć serwetkę na drugą stronę.

8

Krok 9: Zagnij po skosie, do środka, rogi jednego ze złożonych wcześniej boków.

9

10

Krok 10: W ten sam sposób zagnij rogi drugiego ze złożonych wcześniej boków.

11

Krok 11: Odwróć serwetkę na drugą stronę. Gotowe!

12

Sprawdź także, które produkty są afrodyzjakami

Komentarze (11) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Zaloguj
Twój komentarz
Gość
19:08, 16.09.2014
swietnie
Gość
00:04, 16.02.2014
Super pokazane kroczek po kroczku :) Udostępniłam link na Facebooku Szkatułki Rękodzieła
Gość
22:32, 10.12.2013
Super, polecam, bardzo efektowne.
Gość
08:32, 25.07.2012
łał ale fajne :-)
Gość
18:33, 17.08.2011
super ja na urodziny swoje zrobiłam i goscie byli zachwyceni;p
Rum Tum Tugger
00:02, 25.05.2011
Najlepiej nadają się serwetki materiałowe, odpowiednio nakrochmalone - lepiej trzymają nadany im kształt, nie rozkładają się podczas przekładania serwetki z jednej strony na drugą, a dodatkowo podczas składania można zagięcia zaprasować żelazkiem.
Gość
10:11, 24.05.2011
ale czemu z miękkich serwetek nie wychodzi? why?
Gość
10:10, 24.05.2011
wow
Gość
20:51, 16.03.2011
MI SIE UDAŁO MIAŁAM TAKICH 10 NA URODZINACH :) :))
Gość
07:37, 27.02.2011
spoko jakos ujdzie w tłumie
Gość
19:06, 31.01.2011
ale ładnie złożone serwetki.

Przepisy kulinarne:

Budyń z marchwi
Budyń z marchwi
Dokładnie umytą i ugotowaną marchew, mielimy razem z ...
Krakersy
Krakersy
Mąkę przesiewamy do miski.Roztapiamy masło, aby było ...
Domowe faworki
Domowe faworki
Mąkę przesiej na stolnicę. Podana przeze mnie ilość ...
Omlet z szynką i papryką
Omlet z szynką i papryką
Miksujemy jajko z mąką na gładką, jednolitą masę. ...
Cannelloni
Cannelloni
Kroimy cebulę i czosnek.Podgotowujemy lekko ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ja tam się nie trudziłam z drinkami bo nie specjalnie je umie więc kupiłam kilka smakowych ...
Może to mniej oryginalne niż jakieś wyszukane drinki, ale ja na swoim panieńskim miałam kilka ...
Mam nadzieje,że podane powyżej wskazówki tym razem pomogą.
Smaki Kornwalii ~ Gość
Przypuszczam, że wymieniony "łupak" to angielski haddock. Po polsku ryba nazywa się łupacz a ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.329