ABC gotowania - Słownik

Sortuj wg.:
Znaleziono 25 artykułów
Flambirowanie

Flambirowanie
Flambirowanie to bardzo efektowny sposób podawania potrawy, polegający na oblaniu lub skropieniu dania alkoholem, a następnie podpaleniu go.

Kiszenie

Kiszenie
Kiszenie, nazywane również kwaszeniem, jest prostym i dość tanim domowym sposobem na konserwowanie żywności.

Smażenie w głębokim tłuszczu

Smażenie w głębokim tłuszczu
Frytowanie wykorzystywane jest w wielu rodzajach kuchni, można stosować je do różnych produktów. Potrawy z głębokiego smażenia są smaczne, choć nie bardzo zdrowe.

Smażenie

Smażenie
Smażenie uznane jest za najmniej zdrową metodę obróbki żywności, jednak nie trzeba z niej całkowicie rezygnować. Oprócz smażenia płytkiego czy zanurzeniowego spróbuj smażenia bez ...

Gotowanie

Gotowanie
Jest to jedna z najpopularniejszych i najprostszych metod przegotowywania potraw, znana na całym świecie. Ponadto, dania gotowane, zwłaszcza na parze, należą do najzdrowszych.

Zaparzanie

Zaparzanie
Praktycznie codziennie pijemy kawę lub herbatę. Czy wiemy, jak ją prawidłowo zaparzać, aby otrzymać napój o najwyższych walorach smakowych?

Macerowanie

Macerowanie
Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak sprawić, aby mięso było kruche i soczyste, przeczytaj czym jest macerowanie.

Karmelizacja

Karmelizacja
Brązowa skórka chleba, aromatyczne ziarna kawy, słodkawy smak prażonych orzeszków ziemnych? Wszystko to zawdzięczamy karmelizacji. Na czym polega ten proces?

Grillowanie

Grillowanie
Jednym z rodzajów pieczenia jest, coraz bardziej popularne w Polsce, grillowanie. Ilość potraw, które możemy przygotować w ten sposób ogranicza tylko nasza wyobraźnia.

Garnirowanie

Garnirowanie
Czym jest garnirowanie? Jest zachętą, pobudza zmysły, sprawia, że chcemy sięgnąć po kolejny kawałek... Jest sztuką ozdabiania.

« poprzednia 1 2 3 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.345