ABC gotowania - Słownik

Sortuj wg.:
Znaleziono 25 artykułów
Panierowanie

Panierowanie
Panierka sprawia, że obtoczony w niej produkt pozostaje soczysty i miękki. Do jej przygotowania tradycyjnie wykorzystuje się mąkę, jajko i bułkę tartą. Warto też czasem trochę ...

Zapiekanie

Zapiekanie
Jest rodzajem krótkiego pieczenia. Zapiekana potrawa nabiera apetycznego wyglądu, pożądanego smaku i zapachu, a na jej powierzchni tworzy się chrupiąca skórka.

Wędzenie

Wędzenie
Pod jego wpływem potrawy uzyskują specyficzny zapach, smak i zabarwienie. Co jeszcze wiesz o wędzeniu?

Mrożenie

Mrożenie
Jest to metoda utrwalania żywności, która pozwala na długie jej przechowywanie. Odpowiednio zamrożone produkty nie tracą swoich wartości odżywczych.

Duszenie

Duszenie
Duszenie wykorzystuje się zazwyczaj do przyrządzania dań z surowców o dużej zawartości wody. Polega na wolnym gotowaniu produktu w małej ilości wody, zazwyczaj z wcześniejszym jego ...

« poprzednia 1 2 3 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.611
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});