Wszystko o... - Mięso

Sortuj wg.:
Znaleziono 49 artykułów
10 zasad pieczenia na elektrycznym grillu

10 zasad pieczenia na elektrycznym grillu
Mięso z grilla elektrycznego jest bardzo zdrowe, ale co zrobić, by nie było suche?

Baranina wraca do łask

Baranina wraca do łask
Zapomniane przez wielu owcze mięso okazuje się być zdrowsze, niż przypuszczano. Zawarty w nim kwas linolowy obniża poziom tak zwanego złego cholesterolu we krwi.

Bezpieczne produkty z Sokołowa

Bezpieczne produkty z Sokołowa
Oświadczenie ws. pochodzenia soli - wszystkie produkty firmy Sokołów są bezpieczne.

Cevapcici - bałkański przysmak

Cevapcici - bałkański przysmak
Jadąc na wakacje w różne miejsca możemy spróbować przysmaku, jakim jest cevapcici. Dowiedz się z czego się go produkuje i jak nazywa się w rożnych krajach.

Co kryje się w parówkach?

Co kryje się w parówkach?
Dzieci je uwielbiają, dorośli zresztą też. Od zawsze stanowiły element śniadań w przedszkolach i na koloniach. Czy wiesz co się w nich kryje?

Czy wędzenie jest zdrowe?

Czy wędzenie jest zdrowe?
Wędzenie to bardzo stara metoda utrwalania mięsa. Dawniej była stosowana na szeroką skalę, ze względu na brak lodówek w domach.

Drób

Drób
Wszystko zaczęło się cztery tysiące lat przed naszą erą, dziki ptak o wdzięcznej nazwie Kur Bankiwa dał się udomowić mieszkańcom Indii i południowo-wschodniej Azji.

Dzikie ptactwo ze staropolskiego stołu

Dzikie ptactwo ze staropolskiego stołu
Bażanty, przepiórki czy kuropatwy to ekskluzywne przysmaki. Dziś możesz je zrobić samemu w domu, sprawdź jak.

Egzotyczne mięsa, czyli co człowiek potrafi zjeść

Egzotyczne mięsa, czyli co człowiek potrafi zjeść
To, co dla nas, Polaków, wydaje się być niezjadliwe, w innych krajach cieszy się dużą popularnością i jest rarytasem. Zobacz jakie mięsa jada się w innych regionach świata.

Festiwal szynki

Festiwal szynki
Tym razem, czyli w dniach 12-14 kwietnia 2011r., tematem przewodnim Miasta Smaku były wędliny, organizatorzy bowiem zorganizowali Festiwal Szynki.

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.625
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});