Wszystko o... - Mięso

Sortuj wg.:
Znaleziono 49 artykułów
Żeberka z grilla

Żeberka z grilla
Sezon grillowy z pełni rozpoczęty. Czas zatem zaskoczyć gości czymś wyśmienitym - czas na żeberka z grilla.

10 zasad pieczenia na elektrycznym grillu

10 zasad pieczenia na elektrycznym grillu
Mięso z grilla elektrycznego jest bardzo zdrowe, ale co zrobić, by nie było suche?

Jak grillować baraninę i jagnięcinę

Jak grillować baraninę i jagnięcinę
Grillowanie baraniny i jagnięciny to nie lada sztuka. Dlatego też bardzo często rezygnujemy z przygotowywania tego rodzaju mięsa. Przedstawiamy rady jak przyrządzić wyśmienity kawałek tego ...

Wędzone wędliny - czy są naprawdę wędzone?

Wędzone wędliny - czy są naprawdę wędzone?
Wędzenie mięsa znane i stosowane jest już od wieków, jednak obecnie na skalę przemysłową wędzonki przygotowuje się w inny sposób.

Pularda i kapłon, czyli kura i kogut na staropolskim stole

Pularda i kapłon, czyli kura i kogut na staropolskim stole
W kuchni staropolskiej niezwykłą popularnością cieszyły się dania przyrządzane z kapłonów i pulard. Dowiedz się więcej to tej smacznej parze.

Jak grillować karkówkę?

Jak grillować karkówkę?
Głównymi jej smakoszami są mężczyźni, ale kobiety też ją uwielbiają. Podpowiadamy, w jaki sposób należy grillować karkówkę, aby była miękka i soczysta.

Co kryje się w parówkach?

Co kryje się w parówkach?
Dzieci je uwielbiają, dorośli zresztą też. Od zawsze stanowiły element śniadań w przedszkolach i na koloniach. Czy wiesz co się w nich kryje?

Mięso dla alergików

Mięso dla alergików
U alergików spożycie mięsa może doprowadzić do nieprzyjemnych, a nawet niebezpiecznych objawów. Sprawdź, które gatunki najlepiej wybrać, a jakich unikać.

Festiwal szynki

Festiwal szynki
Tym razem, czyli w dniach 12-14 kwietnia 2011r., tematem przewodnim Miasta Smaku były wędliny, organizatorzy bowiem zorganizowali Festiwal Szynki.

Ile jest szynki w szynce

Ile jest szynki w szynce
Często mówi się, że z 1kg mięsa powstaje 1.5, a nawet 2kg wędliny. Jak to możliwe?

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.691
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});