Wszystko o... - Mięso

Sortuj wg.:
Znaleziono 49 artykułów
Luzowanie drobiu, czyli jak usunąć kości

Luzowanie drobiu, czyli jak usunąć kości
Luzowaniem nazywamy po prostu usunięcie kości z surowego drobiu - żeber i kręgosłupa.

Gęsina na św. Marcina. Czy gęsina wróci na stoły?

Gęsina na św. Marcina. Czy gęsina wróci na stoły?
Już nie po raz pierwszy organizowana jest kampania mająca na celu przywrócenie tradycji jadania gęsi w dniu św. Marcina, które pokrywa się ze Świętem Niepodległości.

Gęś, gęsi, gęsina - drobiowa arystokracja

Gęś, gęsi, gęsina - drobiowa arystokracja
Do popularności gęsiny niewątpliwie przyczynił się jej wspaniały smak, na który wpływ ma sposób żywienia gęsi. Każdy z nas słyszał o foie gras i wyśmienitym gęsim smalcu.

Foie gras

Foie gras
Foie gras powstaje z tłustych drobiowych wątróbek specjalnie w tym celu hodowanych gęsi i kaczek. Wiele osób się nim zajada, ale jest równie duża grupa jego zagorzałych przeciwników.

Drób

Drób
Wszystko zaczęło się cztery tysiące lat przed naszą erą, dziki ptak o wdzięcznej nazwie Kur Bankiwa dał się udomowić mieszkańcom Indii i południowo-wschodniej Azji.

Jak upiec soczystą gęś?

Jak upiec soczystą gęś?
Z pewnością wiele osób częściej podawałoby gęsinę, gdyby tylko wiedziały w jaki sposób trzeba ją przyrządzić. Przeczytaj nasze porady, a przekonasz się, że to nie takie trudne.

Perlice domowe

Perlice domowe
"Przyszła kaczka do perliczki, Obgadały dziób indyczki. O indyczce zaś pantarka, powiedziała, że plotkarka,"

Kumpiak - cudze chwalicie, swego nie znacie

Kumpiak - cudze chwalicie, swego nie znacie
Szynka, odcięta między pierwszym a drugim kręgiem kości krzyżowej, pokryta tłuszczem i skórą wraz z nogą wieprzową, solona dojrzewająca sześć miesięcy.

W wolnym czasie, na wolnym powietrzu...

W wolnym czasie, na wolnym powietrzu...
Zwyczaj grillowania przybył do nas z zachodu stosunkowo niedawno.

Polska czerwona rasa krów

Polska czerwona rasa krów
Niezwykle odporna na choroby wirusowe i bakteryjne.

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.671
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});