Wszystko o... - Mięso

Sortuj wg.:
Znaleziono 49 artykułów
Mięso: białe czy czerwone?

Mięso: białe czy czerwone?
Mięso zwierząt od zawsze było jednym z podstawowych składników diety człowieka. Ze względu na pochodzenie, możemy je podzielić na dwie grupy: mięso czerwone i mięso białe.

Najdroższa wołowina świata

Najdroższa wołowina świata
Mięsa Kobe w zasadzie w ogóle nie należy traktować jak zwykłej wołowiny przeznaczonej na steki. W kuchni należy spojrzeć na nie raczej jak na rzadkiego tuńczyka czy foie gras.

O wieprzowinie

O wieprzowinie
Wieprzowina to ogólne określenie mięsa pochodzącego ze świń. Jest to mięso bardzo popularne w niektórych kulturach szczególnie w Polsce i w Chinach.

Niedoceniana i zakazana wieprzowina

Niedoceniana i zakazana wieprzowina
Świnia towarzyszy człowiekowi od zarania dziejów, a w Polsce od wieków jedzono wieprzowinę, wykorzystując z rozmysłem wszystkie elementy rozbieranego zwierzęcia.

Baranina wraca do łask

Baranina wraca do łask
Zapomniane przez wielu owcze mięso okazuje się być zdrowsze, niż przypuszczano. Zawarty w nim kwas linolowy obniża poziom tak zwanego złego cholesterolu we krwi.

Żeby zdrowo żyć, trzeba jeść mięso

Żeby zdrowo żyć, trzeba jeść mięso
Wbrew obiegowym opiniom nawet czerwone mięso okazuje się zdrowe - zwłaszcza dla dzieci i młodzieży. Zawiera witaminy i łatwo przyswajalne żelazo.

To co każdy powinien wiedzieć o jagnięcinie

To co każdy powinien wiedzieć o jagnięcinie
Mięso jagnięce jest mało popularne w Polsce, dlatego przedstawiamy kilka propozycji jego przygotowania.

Zawsze świeże mięso w domu

Zawsze świeże mięso w domu
Potrawy przygotowane ze świeżego mięsa smakują najlepiej. Co zrobić żeby zawsze mieć pod ręką świeże, dobrej jakości mięso? Postępuj zgodnie z instrukcją, krok po kroku.

Przygotowanie mięsa do obróbki cieplnej

Przygotowanie mięsa do obróbki cieplnej
Prawidłowe przygotowanie mięsa do gotowania czy pieczenia to połowa sukcesu. Wystarczy przestrzegać kilku prostych zasad, aby uzyskać pożądany efekt.

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.622
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});