Wszystko o... - Kuchnie regionalne

Sortuj wg.:
Znaleziono 84 artykułów
Polskie tradycyjne sery, czyli cudze chwalicie, swego nie znacie

Polskie tradycyjne sery, czyli cudze chwalicie, swego nie znacie
Ementaler, Gouda, Masdamer czy Brie-wszystkie te rodzaje serów są nam wszystkim dobrze znane, ale nie pochodzą one z Polski. Czy znamy nasze polskie tradycyjne i regionalne sery?

Unijne rejestry produktów regionalnych

Unijne rejestry produktów regionalnych
Elementem ochrony i promocji tradycyjnych produktów regionalnych są m.in. unijne rejestry - ChNP oraz ChOG.

Jarmark Wielkanocny w Warszawie

Jarmark Wielkanocny w Warszawie
Rozpoczął się w miniony piątek, czyli 15 kwietnia i potrwa do Wielkiego Piątku, do 22 kwietnia 2011r.

Kaziuki w Warszawie

Kaziuki w Warszawie
W weekend, od 25 do 27 marca 2011r., na warszawskiej starówce odbyły się Kaziuki.

Ekologiczny bazar w Warszawie już działa

Ekologiczny bazar w Warszawie już działa
W minioną sobotę, 27 listopada, odbyła się inauguracja pierwszego bazaru z wyłącznie ekologicznymi produktami - BioBazaru.

BioBazar - rozmieszczenie stoisk

BioBazar - rozmieszczenie stoisk
Sprawdź, w którym miejscu możesz kupić ekologiczną mąkę, sok czy zabawkę, jak trafić do ekokawiarni.

BioBazar - jedyny w Polsce targ ekologiczny

BioBazar - jedyny w Polsce targ ekologiczny
Trzydziestu producentów i ponad 1000 produktów ekologicznych, wymiana elektrośmieci na ekologiczne choinki, porady ekspertów dotyczące różnic między żywnością konwencjonalną a ...

Krówki, ciągutki, mordoklejki

Krówki, ciągutki, mordoklejki
Amatorzy krówek dzielą się na wielbicieli kruchych oraz ciągnących się cukierków, często nazywanych po prostu mordoklejkami.

Derda po naszemu 2010 - konkurs rozstrzygnięty

Derda po naszemu 2010 - konkurs rozstrzygnięty
Założeniem i celem konkursu jest nie tylko promocja zdrowego mięsa gęsiego. To szansa na zaprezentowanie każdego zakątka naszego kraju, tak bardzo zróżnicowanego kulturalnie, obyczajowo i ...

Jarmark Produktów Regionalnych - Miasto Smaku

Jarmark Produktów Regionalnych - Miasto Smaku
Na Jarmark Produktów Regionalnych "Miasto Smaku" każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

« poprzednia 1 2 3 4 5 ... 9 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.628
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});