Wszystko o... - Kuchnie regionalne

Sortuj wg.:
Znaleziono 84 artykułów
Warszawski Kocioł Kulinarny - relacja

Warszawski Kocioł Kulinarny - relacja
W Muzeum Sztuki Nowoczesnej odbyło się kolejne spotkanie w ramach festiwalu "Warszawa w Budowie" - "Warszawski Kocioł Kulinarny".

Kulinarna różnorodność Warszawy

Kulinarna różnorodność Warszawy
Wśród warszawiaków największą popularnością cieszy się doner kebab, równie popularna zdaje się być kuchnia włoska. A jak zapatrujemy się na sushi i bary mleczne?

Tradycyjne rogale marcińskie

Tradycyjne rogale marcińskie
11 listopada koniecznie upiecz rogale świętomarcińskie, bo szanse na ich zjedzenie poza Poznaniem są nikłe. Sami poznaniacy tylko w listopadzie, na świętego Marcina zjadają 400-500 ton tych ...

Kupujmy na bazarkach

Kupujmy na bazarkach
Spacer po bazarku to nie tylko sposób na zakupy, ale i metoda na spędzanie wolnego czasu i zawieranie znajomości. Zaopatrując się na małych targowiskach wspierasz małych przedsiębiorców.

Warszawskie smaki, warszawskie potrawy

Warszawskie smaki, warszawskie potrawy
Warszawa, podobnie jak inne duże miasta, a zwłaszcza stolice, stanowi niezwykłą mieszankę ludzi i kultur, można odnaleźć w niej wpływy różnych regionów i krajów.

Słodka Warszawa, czyli ciastka w stolicy

Słodka Warszawa, czyli ciastka w stolicy
Kraków ma swoje kremówki, Toruń pierniczki, a Poznań rogale marcińskie. Warszawa zaś może pochwalić się nie jedną tradycyjną słodkością. Jednak tylko jedna z nich jest wizytówką ...

Przyszłość i przeszłość jedzenia w Warszawie - prelegenci

Przyszłość i przeszłość jedzenia w Warszawie - prelegenci
W ramach festiwalu Warszawa w Budowie odbędzie się wykład i panel dyskusyjny o historii jedzenia w Warszawie. Grzegorz Łapanowski i zaproszeni przez niego goście przedstawią informacje o tym, ...

Legendy warszawskie

Legendy warszawskie
Każdy warszawiak słyszał kiedyś legendę o Bazyliszku albo Złotej Kaczce. Podań stołecznych jest jednak więcej, a niektóre z nich mniej lub bardziej zbliżają się do tematów kulinarnych.

Kulinarny wrzesień

Kulinarny wrzesień
Zbliża się Europejski Festiwal Smaku w Lublinie. A to tylko przedsmak wrześniowych kulinarnych imprez.

Podróże kulinarne po Polsce

Podróże kulinarne po Polsce
Miasta prześcigają się w sposobach promocji swoich regionalnych potraw, a także miejsc gdzie można ich skosztować. Dobre smaki pamięta się najlepiej, więc zachęcamy do zwiedzania.. ...

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.634
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});