Wszystko o... - Kuchnie regionalne

Sortuj wg.:
Znaleziono 84 artykułów
Wielkanoc Śląska

Wielkanoc Śląska
"Jakbyś się straciół, to se ino przypomnij, z kim żeś to Wielkanoc jajkiem się dzielił".

Kuchnia regionalna Warmii i Mazur

Kuchnia regionalna Warmii i Mazur
Kulinarna tradycja Prus Wschodnich jest powiązana z kuchniami dwóch narodów, które odegrały największą rolę w dziejach tej krainy: Niemców i Polaków.

Kurpie - Wielkanoc

Kurpie - Wielkanoc
"Wierzba bije, nie zabije, za tydzień - wielki dzień, za sześć noc, Wielkanoc".

Tradycje Wielkopolski - Biskupizna

Tradycje Wielkopolski - Biskupizna
Popularne są tu potrawy z ziemniaków czyli z pyr - rzadkie pyrki, czyli gęsta zupa z ugotowanych ziemniaków czy kluski zwane szagówkami.

Z Sobień-Jezior produkty

Z Sobień-Jezior produkty
Sobienie-Jeziory słyną z wysokiej klasy tradycyjnych wyrobów mięsnych.

Produkty z Radziwiłłowa

Produkty z Radziwiłłowa
Radziwiłłów to miejscowość położona na terenach wolnych od zanieczyszczeń, objętych ochroną ekologiczną.

Lachowie Sądeccy

Lachowie Sądeccy
Haftowaniem zajmowali się głównie mężczyźni.

Pogórzanie

Pogórzanie
Region Pogórza ma długie tradycje bartnicze, sadownicze i piwowarskie.

Zagórzanie

Zagórzanie
Zagórzan cechowała dbałość o nadanie każdemu przedmiotowi; od skopka po dom i zagrodę, pięknej formy i proporcji.

Górale Żywieccy

Górale Żywieccy
Tradycyjna kuchnia żywiecka, bazowała na ziemniakach i kapuście. Chleb pojawiał się rzadko, a jeśli już, to wypiekany był przeważnie z mąki żytniej, z dodatkiem ziemniaków.

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.636
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});