Wszystko o... - Herbata

Sortuj wg.:
Znaleziono 25 artykułów
Herbata kiszona

Herbata kiszona
Kiszone ogórki, kiszona kapusta, ale żeby kisić herbatę, dziwne co? Może dziwne, ale od wieków znane w wielu kuchniach dalekiego wschodu.

Herbata żółta i biała

Herbata żółta i biała
Nieznana dawniej w Polsce, ale i dziś rzadko się ją spotyka. Za to bardzo popularna w najbogatszych domach w Pekinie.

Parzenie herbaty w Japonii

Parzenie herbaty w Japonii
Nigdzie na świecie, nawet w ojczyźnie Camellia Siennensis w Chinach nie ma takiego zjawiska i widowiska zarazem.

Historia herbaty w Polsce

Historia herbaty w Polsce
Ze statystycznym spożyciem ponad kilograma rocznie na głowę, nasz kraj zajmuje obecnie piąte miejsce w spożyciu herbaty na świecie.

Przechowywanie herbaty

Przechowywanie herbaty
W żadnym wypadku nie wolno trzymać herbaty w lodówce czy zamrażarce ponieważ może ulec oszronieniu, co ujemnie wpływa na żywotność produktu.

Herbaciane akcesoria

Herbaciane akcesoria
Pojemniki na susz herbaciany, imbryki, zaparzacze, sitka, czarki i spodeczki... Wybór akcesoriów towarzyszących piciu herbaty jest przeogromny.

Zielona herbata

Zielona herbata
Do najlepszych herbat zielonych zaliczamy te, które powstały z pierwszych dwóch listków herbacianego krzewu.

Zimowa herbatka w Rosji

Zimowa herbatka w Rosji
Tylko język rosyjski zapożyczył chińską nazwę "ch-aj", bo rosyjski czaj to dokładnie transkrypcja fonetyczna tego słowa.

Z Chin do Rosji

Z Chin do Rosji
Z Chin wyruszyła do Rosji karawana 300 wielbłądów, objuczonych herbatą. Ludzie i zwierzęta, wędrowali jedenaście tysięcy wiorst, to jest około dwunastu tysięcy kilometrów.

Herbaciane cytaty

Herbaciane cytaty
Filiżanka herbaty poradzi sobie z największym problemem.

« poprzednia 1 2 3 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.627
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});