Wszystko o... - Herbata

Sortuj wg.:
Znaleziono 25 artykułów
Angielski sposób picia herbaty

Angielski sposób picia herbaty
Należy pamiętać o angielskiej zasadzie - zawsze dolewa się herbatę do mleka - nigdy odwrotnie, gdyż pogarsza to smak i aromat napoju.

Chińskie herbaty

Chińskie herbaty
W Chinach wytwarza się wszystkie "sześć wielkich rodzajów" herbaty a mianowicie zielone, białe, żółte to pierwsza grupa, turkusowe, czerwone i czarne to grupa druga.

Co pływa w herbacie?

Co pływa w herbacie?
Przeróżne kombinacje mieszanek herbat z ziołami, kwiatami i przyprawami tworzą niezapomniany smak i aromat.

Herbaciane akcesoria

Herbaciane akcesoria
Pojemniki na susz herbaciany, imbryki, zaparzacze, sitka, czarki i spodeczki... Wybór akcesoriów towarzyszących piciu herbaty jest przeogromny.

Herbaciane cytaty

Herbaciane cytaty
Filiżanka herbaty poradzi sobie z największym problemem.

Herbaciane klipry

Herbaciane klipry
Najbardziej znany z nich to "Cutty Sark", co w języku szkockim oznacza krótką damską, koszulkę.

Herbata - woda, czas i temperatura

Herbata - woda, czas i temperatura
Do parzenia herbaty najodpowiedniejsza jest miękka woda. Powinna mieć bardzo małą zawartość wapnia, chloru i fluoru.

Herbata kiszona

Herbata kiszona
Kiszone ogórki, kiszona kapusta, ale żeby kisić herbatę, dziwne co? Może dziwne, ale od wieków znane w wielu kuchniach dalekiego wschodu.

Herbata w Tybecie

Herbata w Tybecie
Napój herbaciany w Tybecie nosi nazwę czasum i stanowi bardzo mocny napar, do którego dodaje się masło z mleka jaka.

Herbata z prądem

Herbata z prądem
Taki napój jest niezwykle popularny szczególnie w górach, nie bez powodu więc herbata z dodatkiem alkoholu nazywana jest herbatą góralską czy herbatą po góralsku.

« poprzednia 1 2 3 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.628
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});