Wszystko o... - Herbata

Sortuj wg.:
Znaleziono 25 artykułów
Kilka słów o parzeniu zielonej herbaty

Kilka słów o parzeniu zielonej herbaty
"Herbata odda wszystko, co w niej tkwi, jeśli dostanie wszystko, czego potrzebuje"

Herbata - woda, czas i temperatura

Herbata - woda, czas i temperatura
Do parzenia herbaty najodpowiedniejsza jest miękka woda. Powinna mieć bardzo małą zawartość wapnia, chloru i fluoru.

Pijmy zieloną herbatę

Pijmy zieloną herbatę
Regularne picie zielonej herbaty działa hamująco na procesy starzenia się organizmu.

Yunnan - kolebka herbaty

Yunnan - kolebka herbaty
Zwyczaj picia herbaty wywodzi się z Chin. Znany był już w latach panowania dynastii Shang, które zaczynają się w 1766 roku przed naszą erą.

Herbaciane klipry

Herbaciane klipry
Najbardziej znany z nich to "Cutty Sark", co w języku szkockim oznacza krótką damską, koszulkę.

Herbaciane cytaty

Herbaciane cytaty
Filiżanka herbaty poradzi sobie z największym problemem.

Z Chin do Rosji

Z Chin do Rosji
Z Chin wyruszyła do Rosji karawana 300 wielbłądów, objuczonych herbatą. Ludzie i zwierzęta, wędrowali jedenaście tysięcy wiorst, to jest około dwunastu tysięcy kilometrów.

Zimowa herbatka w Rosji

Zimowa herbatka w Rosji
Tylko język rosyjski zapożyczył chińską nazwę "ch-aj", bo rosyjski czaj to dokładnie transkrypcja fonetyczna tego słowa.

Zielona herbata

Zielona herbata
Do najlepszych herbat zielonych zaliczamy te, które powstały z pierwszych dwóch listków herbacianego krzewu.

Herbaciane akcesoria

Herbaciane akcesoria
Pojemniki na susz herbaciany, imbryki, zaparzacze, sitka, czarki i spodeczki... Wybór akcesoriów towarzyszących piciu herbaty jest przeogromny.

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.87
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});