Wszystko o... - Herbata

Sortuj wg.:
Znaleziono 25 artykułów
Przechowywanie herbaty

Przechowywanie herbaty
W żadnym wypadku nie wolno trzymać herbaty w lodówce czy zamrażarce ponieważ może ulec oszronieniu, co ujemnie wpływa na żywotność produktu.

Historia herbaty w Polsce

Historia herbaty w Polsce
Ze statystycznym spożyciem ponad kilograma rocznie na głowę, nasz kraj zajmuje obecnie piąte miejsce w spożyciu herbaty na świecie.

Parzenie herbaty w Japonii

Parzenie herbaty w Japonii
Nigdzie na świecie, nawet w ojczyźnie Camellia Siennensis w Chinach nie ma takiego zjawiska i widowiska zarazem.

Herbata żółta i biała

Herbata żółta i biała
Nieznana dawniej w Polsce, ale i dziś rzadko się ją spotyka. Za to bardzo popularna w najbogatszych domach w Pekinie.

Herbata kiszona

Herbata kiszona
Kiszone ogórki, kiszona kapusta, ale żeby kisić herbatę, dziwne co? Może dziwne, ale od wieków znane w wielu kuchniach dalekiego wschodu.

« poprzednia 1 2 3 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.614
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});