Wszystko o... - Kuchnie świata

Sortuj wg.:
Znaleziono 89 artykułów
Flan - hiszpański deser ze starożytnego Rzymu

Flan - hiszpański deser ze starożytnego Rzymu
Flan w smaku i konsystencji przypomina nieco dobrze nam znany budyń, ale budyniem wcale nie jest.

Jak zaparzyć yerba mate?

Jak zaparzyć yerba mate?
Przy zaparzaniu yerba mate niezwykle ważna jest temperatura wody.

Dzień Świętego Patryka

Dzień Świętego Patryka
Beannachtai na Feile Padraig duit! - czyli szczęśliwego Dnia świętego Patryka!

Angielskie śniadanie

Angielskie śniadanie
Angielskie śniadanie jest bardzo tłuste, więc jeśli chcemy dbać o linię i prawidłowy poziom cholesterolu we krwi, nie jedzmy go zbyt często.

Fondue tylko dla dwojga lub dla wszystkich przyjaciół

Fondue tylko dla dwojga lub dla wszystkich przyjaciół
Nic tak nie zbliża ludzi jak wspólne posiłki. Co więc powiedzieć o osobach, które jedzą z jednego naczynia? Doskonałą okazją do takiego zacieśniania więzów może być przygotowanie ...

Quiche lorraine - przysmak książąt i rolników

Quiche lorraine - przysmak książąt i rolników
To pyszne danie pochodzi z północno-wschodniej Francji - z Lotaryngii oraz Alzacji. W Polsce znane jest pod nazwą placka lotaryńskiego lub nazywane jest po prostu kiszem.

Najbardziej śmierdzące sery

Najbardziej śmierdzące sery
Okazuje się, że jest całkiem spora grupa ludzi uwielbiających potrawy, które mają nie tylko charakterystyczny, mocny zapach, ale wręcz śmierdzą.

Wgryzając się w Wietnam

Wgryzając się w Wietnam
Wchodzimy do pierwszego z brzegu baru po przyjeździe do Hanoi i tu czeka nas zaskoczenie. Nie ma kuciaka w pięciu smakach! Są za to wspaniałe, rozpływające się w ustach owoce morza!

Kanadyjskie desery

Kanadyjskie desery
Kuchnia Kanadyjska nie należy do kuchni rozpoznawalnych, jednak może poszczycić się kilkoma wyjątkowymi deserami.

Święto Zmarłych na świecie

Święto Zmarłych na świecie
W Ekwadorze często przyrządza się korzenno-owocową owsiankę o nazwie colada morada, w Meksyku zaś przygotowuje się dla zmarłych ich ulubione potrawy. Zobacz, jak inne narody obchodzą ...

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.639
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});