Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia

Sortuj wg.:
Znaleziono 79 artykułów
Królik dla dzieci i alergików

Królik dla dzieci i alergików
Mięso królika zalecane jest osobom zagrożonym schorzeniami układu krążenia. Ważną cechą jest też niezwykle niska zawartość cholesterolu w mięsie tego zwierzęcia.

Zasady zdrowego żywienia

Zasady zdrowego żywienia
Jeżeli chcesz zachować zdrowie i piękny wygląd, zapamiętaj tych kilka prostych rad.

Witaminy

Witaminy
Nazwa witamina pochodzi od łacińskiego słowa vita - życie.

Węglowodany

Węglowodany
Które węglowodany powinniśmy jeść? Oba rodzaje - zarówno złożone, jak i proste powinny znaleźć się w naszej diecie.

Dlaczego warto stosować probiotyki i prebiotyki

Dlaczego warto stosować probiotyki i prebiotyki
Często słyszymy o dobroczynnym działaniu probiotyków i prebiotyków. Ale czym one są i na czym polega ich działanie?

Białko - niezbędny budulec

Białko - niezbędny budulec
Najlepszym źródłem białka w diecie jest jajko kurze. Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy w odpowiednich proporcjach.

Dlaczego śniadanie jest ważne?

Dlaczego śniadanie jest ważne?
Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi.

TRANS - katastrofa w produkcji żywności

TRANS - katastrofa w produkcji żywności
Jeśli można w żywieniu mówić o "cichym zabójcy", to na to miano na pewno zasługują kwasy nienasycone typu trans.

Słów kilka o fizjologii układu pokarmowego

Słów kilka o fizjologii układu pokarmowego
Gdy jemy zbyt mało grozi nam śmierć głodowa, gdy zaś objadamy się, jesteśmy narażeni na szereg chorób.

Witamina D - zdrowe kości

Witamina D - zdrowe kości
Organizm każdego zdrowego, dorosłego człowieka może sam wytwarzać niezbędną ilość witaminy D z prowitaminy obecnej w skórze.

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.636
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});