Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia

Sortuj wg.:
Znaleziono 79 artykułów
15 produktów bogatych w magnez

15 produktów bogatych w magnez
Co zrobić, a właściwie co jeść, żeby nie brakowało nam magnezu? Przedstawiamy listę 15 dobrych źródeł tego składnika mineralnego.

5 porcji warzyw i owoców - jak to zrobić?!

5 porcji warzyw i owoców - jak to zrobić?!
Jedz pięć porcji warzyw i owoców dziennie - wie to każdy, jednak nie każdy wie jak tych pięć porcji włączyć do swojego jadłospisu.

Antyoksydanty - źródło zdrowia i młodości

Antyoksydanty - źródło zdrowia i młodości
Mówi się, że wiek XX był wiekiem antybiotyków, natomiast obecny XXI jest wiekiem antyoksydantów. Sprawdź dlaczego są one dla nas tak istotne.

Antyoksydanty w ziołach i przyprawach

Antyoksydanty w ziołach i przyprawach
Dodatkowym źródłem cennych dla naszego zdrowia i młodości antyoksydantów mogą być świeże zioła i przyprawy.

Barwniki spożywcze

Barwniki spożywcze
Celowość dodawania barwników do produktów spożywczych to temat bardzo kontrowersyjny - skoro nie poprawiają smaku, ani nie sprawiają, że żywność staje się bardziej trwała, to po co je ...

Białko - niezbędny budulec

Białko - niezbędny budulec
Najlepszym źródłem białka w diecie jest jajko kurze. Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy w odpowiednich proporcjach.

Błonnik pokarmowy - nie zapominaj o nim

Błonnik pokarmowy - nie zapominaj o nim
Chociaż go właściwie nie trawimy, błonnik pokarmowy jest w naszej codziennej diecie niezbędny.

Cała prawda o cholesterolu

Cała prawda o cholesterolu
Głównym źródłem cholesterolu jest... nasz organizm. Aż 60 - 80% tego związku, produkuje wątroba (jest to cholesterol endogenny), a jedynie ok. 20% - 40% dostarczamy z dietą (cholesterol ...

Chlor to nie tylko uzdatniacz wody

Chlor to nie tylko uzdatniacz wody
Chlor zawarty w wodzie chlorowanej działa niekorzystnie na zdrowie. Jednak ten zawarty w produktach spożywczych jest niezbędny dla zapewnienia równowagi kwasowo-zasadowej organizmu i nie

Co to jest GDA?

Co to jest GDA?
Czy zauważyłeś kiedyś na opakowaniach produktów spożywczych skrót "GDA"? Czy wiesz co on oznacza?

« poprzednia 1 2 3 4 5 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.635
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});