Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia

Sortuj wg.:
Znaleziono 79 artykułów
Witamina K - skarb zielonych warzyw

Witamina K - skarb zielonych warzyw
Witamina K występuje przede wszystkim w zielonych warzywach liściastych. Nie zawierają jej natomiast rośliny pozbawione chlorofilu.

Witamina E - eliksir młodości

Witamina E - eliksir młodości
Witamina E występuje zarówno w produktach roślinnych jak i zwierzęcych, jednak wchłaniana jest jedynie w około 40%.

PUFA - sekret Eskimosów

PUFA - sekret Eskimosów
Sięgając po produkty bogate w PUFA, należy przede wszystkim pamiętać u równowadze. Dzisiejsza dieta obfituje, bowiem w kwasy omega-6, podczas gdy jest mocno niedoborowa w omega-3.

MUFA na zdrowe serce i szczupłe ciało

MUFA na zdrowe serce i szczupłe ciało
Ciekawostką są wyniki ostatnich badań, które dowodzą, że MUFA mogą wspomagać? odchudzanie.

Trawienie i wchłanianie tłuszczów

Trawienie i wchłanianie tłuszczów
Warto mieć świadomość jak trawimy tłuszcze, pozwoli nam to uchronić się przed otyłością.

Naturalny lek - owoc noni

Naturalny lek - owoc noni
Owoc noni jest skarbcem witamin, składników mineralnych, aminokwasów oraz substancji czynnych.

Warzywa i owoce źródłem zdrowia

Warzywa i owoce źródłem zdrowia
Warzywa i owoce to bogate źródło antyoksydantów (przeciwutleniaczy), związków o niezwykle dobroczynnym wpływie na zdrowie.

Jaja - cud natury!

Jaja - cud natury!
Gotowanie jajka powyżej 10 minut powoduje znaczne straty witamin i minerałów oraz doprowadza do reakcji siarki z żelazem.

Jedzmy produkty zbożowe

Jedzmy produkty zbożowe
Produkty zbożowe są źródłem węglowodanów, które dostarczają energii dla całego organizmu. Zwierają też magnez i żelazo.

Fosfor

Fosfor
Fosfor (P) jest niezbędny do magazynowania i transportu energii w organizmie człowieka. Z Greki nazwę pierwiastka tłumaczymy jako "niosący światło".

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.642
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});