Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia

Sortuj wg.:
Znaleziono 79 artykułów
Zdrowotne właściwości koziego mleka

Zdrowotne właściwości koziego mleka
Naukowcy z Uniwersytetu w Granadzie zaliczyli kozie mleko do żywności funkcjonalnej, czyli produktów, które poza funkcją odżywczą mają także działanie prozdrowotne.

Pełnoziarniste pieczywo - kęs dla zdrowia

Pełnoziarniste pieczywo - kęs dla zdrowia
Czy pieczywo jest zdrowe? Jak rozpoznać, który chleb jest razowy?

15 produktów bogatych w magnez

15 produktów bogatych w magnez
Co zrobić, a właściwie co jeść, żeby nie brakowało nam magnezu? Przedstawiamy listę 15 dobrych źródeł tego składnika mineralnego.

Antyoksydanty w ziołach i przyprawach

Antyoksydanty w ziołach i przyprawach
Dodatkowym źródłem cennych dla naszego zdrowia i młodości antyoksydantów mogą być świeże zioła i przyprawy.

Antyoksydanty - źródło zdrowia i młodości

Antyoksydanty - źródło zdrowia i młodości
Mówi się, że wiek XX był wiekiem antybiotyków, natomiast obecny XXI jest wiekiem antyoksydantów. Sprawdź dlaczego są one dla nas tak istotne.

Ile kalorii ma jedna kostka czekolady?

Ile kalorii ma jedna kostka czekolady?
Sprawdź, jak kaloryczne są nasze małe, słodkie (lub słone) przyjemności.

Gdzie można znaleźć witaminę C?

Gdzie można znaleźć witaminę C?
Po co łykać tabletki witaminowe, skoro bardzo dużo witaminy C mamy pod ręką, w naturalnych produktach - owocach i warzywach?

Błonnik pokarmowy - nie zapominaj o nim

Błonnik pokarmowy - nie zapominaj o nim
Chociaż go właściwie nie trawimy, błonnik pokarmowy jest w naszej codziennej diecie niezbędny.

Co wybrać, cukier czy miód?

Co wybrać, cukier czy miód?
Łączy je słodycz, choć zarazem są to różne rodzaje słodkości. Cukier i miód, który z nich wybrać?

Nie zapominaj o bezpiecznych świętach

Nie zapominaj o bezpiecznych świętach
Nie pozwól, aby atmosferę świąt zniszczyły choroby wywołane przez nieświeżą bądź źle przygotowaną żywność.

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.625
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});