Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia

Sortuj wg.:
Znaleziono 79 artykułów
Co wybrać, cukier czy miód?

Co wybrać, cukier czy miód?
Łączy je słodycz, choć zarazem są to różne rodzaje słodkości. Cukier i miód, który z nich wybrać?

Cynk - pierwiastek potencji

Cynk - pierwiastek potencji
W ciele dorosłego człowieka jest go zaledwie 2-4g, ale bez cynku nie byłoby życia.

Czy warto jeść kiszonki?

Czy warto jeść kiszonki?
Kiszonki są bardzo popularne w Polsce, szczególnie w okresie zimowym. Czy są one jednak zdrowe?

Czytajmy etykiety

Czytajmy etykiety
Czy wiesz, co powinno się znaleźć na etykiecie żywności? Sprawdź na co trzeba zwrócić uwagę, by nie być później zaskoczonym zawartością opakowania.

Dla urody - siarka

Dla urody - siarka
Jest jedynym makroelementem pełniącym tak niezwykle różnorodne funkcje w naszym organizmie, a równocześnie nie jesteśmy w stanie określić dziennego jej zapotrzebowania.

Dlaczego śniadanie jest ważne?

Dlaczego śniadanie jest ważne?
Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi.

Dlaczego warto stosować probiotyki i prebiotyki

Dlaczego warto stosować probiotyki i prebiotyki
Często słyszymy o dobroczynnym działaniu probiotyków i prebiotyków. Ale czym one są i na czym polega ich działanie?

Dlaczego zupy są zdrowe?

Dlaczego zupy są zdrowe?
Prowadzone w Stanach Zjednoczonych badania dowiodły, że dzięki zupom możemy zmniejszyć kaloryczność posiłku nawet o 20%! A to dopiero początek długiej listy ich zalet.

E dodatki, czyli substancje dodatkowe stosowane do żywności

E dodatki, czyli substancje dodatkowe stosowane do żywności
Nie każdy ma świadomość, że nawet substancje, naturalnie występujące w przyrodzie, w tym np. niezbędne nam witaminy, otrzymały swój numer "E".

Fluor - na piękny uśmiech

Fluor - na piękny uśmiech
Zarówno jego niedobór, jak i nadmiar niekorzystnie odbijają się na naszym zdrowiu.

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.634
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});