Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia

Sortuj wg.:
Znaleziono 79 artykułów
Fosfor

Fosfor
Fosfor (P) jest niezbędny do magazynowania i transportu energii w organizmie człowieka. Z Greki nazwę pierwiastka tłumaczymy jako "niosący światło".

Gdzie można znaleźć witaminę C?

Gdzie można znaleźć witaminę C?
Po co łykać tabletki witaminowe, skoro bardzo dużo witaminy C mamy pod ręką, w naturalnych produktach - owocach i warzywach?

Guma do żucia - najlepsza po posiłku

Guma do żucia - najlepsza po posiłku
Odświeżają oddech, a niektóre nawet wybielają zęby - gumy do żucia, tak popularne i wszechobecne w dzisiejszym świecie. Zapobiegają próchnicy i odstresowują. Sprawdź jakie jeszcze mają ...

Homocysteina od A do Z

Homocysteina od A do Z
Dowiedz się czym jest homocysteina, jakie są jej źródła oraz czy grożą jej niedobory i nadmiar.

Ile kalorii ma jedna kostka czekolady?

Ile kalorii ma jedna kostka czekolady?
Sprawdź, jak kaloryczne są nasze małe, słodkie (lub słone) przyjemności.

Jaja - cud natury!

Jaja - cud natury!
Gotowanie jajka powyżej 10 minut powoduje znaczne straty witamin i minerałów oraz doprowadza do reakcji siarki z żelazem.

Jak wzmocnić paznokcie?

Jak wzmocnić paznokcie?
Prawidłowe odżywienie organizmu skutkuje prawidłowym wzrostem i budową paznokci.

Jedz grzyby dla zdrowia, urody i dobrej sylwetki

Jedz grzyby dla zdrowia, urody i dobrej sylwetki
Media alarmują nas o narastającej liczbie zatruć grzybami. Nie zapominajmy jednak, że grzyby jadalne są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe.

Jedz otręby

Jedz otręby
Najlepszym źródłem błonnika w naszej diecie są otręby. Specjaliści od żywienia mogą wręcz pisać poematy na temat cudownych właściwości otrębów.

Jedzmy produkty zbożowe

Jedzmy produkty zbożowe
Produkty zbożowe są źródłem węglowodanów, które dostarczają energii dla całego organizmu. Zwierają też magnez i żelazo.

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.64
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});