Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia

Sortuj wg.:
Znaleziono 79 artykułów
E dodatki, czyli substancje dodatkowe stosowane do żywności

E dodatki, czyli substancje dodatkowe stosowane do żywności
Nie każdy ma świadomość, że nawet substancje, naturalnie występujące w przyrodzie, w tym np. niezbędne nam witaminy, otrzymały swój numer "E".

Trujące grzyby, czyli strzeż się muchomora

Trujące grzyby, czyli strzeż się muchomora
Co roku w Polsce kilkanaście osób umiera z powodu zatruć grzybami.

Jedz grzyby dla zdrowia, urody i dobrej sylwetki

Jedz grzyby dla zdrowia, urody i dobrej sylwetki
Media alarmują nas o narastającej liczbie zatruć grzybami. Nie zapominajmy jednak, że grzyby jadalne są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe.

Zdrowe ale... trujące?

Zdrowe ale... trujące?
Jedzenie niektórych warzyw i owoców może się okazać niebezpieczne.

Fluor - na piękny uśmiech

Fluor - na piękny uśmiech
Zarówno jego niedobór, jak i nadmiar niekorzystnie odbijają się na naszym zdrowiu.

5 porcji warzyw i owoców - jak to zrobić?!

5 porcji warzyw i owoców - jak to zrobić?!
Jedz pięć porcji warzyw i owoców dziennie - wie to każdy, jednak nie każdy wie jak tych pięć porcji włączyć do swojego jadłospisu.

Owoce i warzywa kontra nowotwory

Owoce i warzywa kontra nowotwory
WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) zaleca jedzenie 5 porcji warzyw i owoców dziennie, choć przeprowadzone dotychczas badania nie wykazały jednoznacznie, że produkty te chronią nas przed

Dlaczego zupy są zdrowe?

Dlaczego zupy są zdrowe?
Prowadzone w Stanach Zjednoczonych badania dowiodły, że dzięki zupom możemy zmniejszyć kaloryczność posiłku nawet o 20%! A to dopiero początek długiej listy ich zalet.

Sól - biała śmierć?

Sól - biała śmierć?
Lekarze straszą nas, że nadmierne spożycie soli prowadzi do nadciśnienia, zawałów serca i chorób nerek. Jednak czy nasz lęk przed solą nie jest bardziej szkodliwy niż jej nadmierna ...

Najzdrowsze soki

Najzdrowsze soki
Jeśli nie lubisz jeść owoców i warzyw - soki to dla Ciebie najlepsze rozwiązanie.

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.251
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});