Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia

Sortuj wg.:
Znaleziono 79 artykułów
Chlor to nie tylko uzdatniacz wody

Chlor to nie tylko uzdatniacz wody
Chlor zawarty w wodzie chlorowanej działa niekorzystnie na zdrowie. Jednak ten zawarty w produktach spożywczych jest niezbędny dla zapewnienia równowagi kwasowo-zasadowej organizmu i nie

Dla urody - siarka

Dla urody - siarka
Jest jedynym makroelementem pełniącym tak niezwykle różnorodne funkcje w naszym organizmie, a równocześnie nie jesteśmy w stanie określić dziennego jej zapotrzebowania.

Produkty

Produkty "light"
Według zapewnień producentów są mniej kaloryczne, zawierają mniej tłuszczu lub cukru. Jednak jak bardzo "light" są produkty typu "light"?

Wody wysoko zmineralizowane - remedium na schorzenia

Wody wysoko zmineralizowane - remedium na schorzenia
Wody wysoko zmineralizowane charakteryzują się wysoką zawartością takich składników jak magnez, wapń, sód, chlorki, wodorowęglany, siarczany, jod, fluor czy żelazo w stężeniu od 1500 do ...

Woda stołowa

Woda stołowa
Niektórzy twierdzą, że to zwykła kranówka, ale woda stołowa to naturalna woda źródlana wzbogacona składnikami mineralnymi takimi jak sód, magnez, wapń, chlorki, siarczany czy ...

Woda źródlana

Woda źródlana
W potocznym rozumieniu jest to woda wypływająca z naturalnego źródła na powierzchnię ziemi. W praktyce, by ją czerpać, dokonuje się dość głębokich odwiertów.

Wody lecznicze

Wody lecznicze
Krótki przegląd wód leczniczych - kiedy należy je pić i w jakich ilościach. Warto przeczytać nasz przewodnik zanim po nie sięgniemy. Zwłaszcza, że w nadmiarze mogą szkodzić.

Wody średnio zmineralizowane

Wody średnio zmineralizowane
Dzięki umiarkowanej zawartości składników mineralnych są smaczne i dobrze gaszą pragnienie. Zarówno dorośli, jak i dzieci, mogą pić je w dowolnych ilościach.

Rodzaje wód butelkowanych

Rodzaje wód butelkowanych
Woda wodzie nierówna. Czym różnią się od siebie wody źródlane, stołowe i mineralne? Czy wody lecznicze możemy pić w dowolnych ilościach? Zapraszamy do naszego krótkiego przewodnika.

Kobalt

Kobalt
Kobalt (Co) jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, jednak potrzebujemy go w mikroskopijnych ilościach.

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.639
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});