Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia - Składniki odżywcze

Sortuj wg.:
Znaleziono 21 artykułów
Błonnik pokarmowy - nie zapominaj o nim

Błonnik pokarmowy - nie zapominaj o nim
Chociaż go właściwie nie trawimy, błonnik pokarmowy jest w naszej codziennej diecie niezbędny.

Cynk - pierwiastek potencji

Cynk - pierwiastek potencji
W ciele dorosłego człowieka jest go zaledwie 2-4g, ale bez cynku nie byłoby życia.

Jak wzmocnić paznokcie?

Jak wzmocnić paznokcie?
Prawidłowe odżywienie organizmu skutkuje prawidłowym wzrostem i budową paznokci.

Fluor - na piękny uśmiech

Fluor - na piękny uśmiech
Zarówno jego niedobór, jak i nadmiar niekorzystnie odbijają się na naszym zdrowiu.

Chlor to nie tylko uzdatniacz wody

Chlor to nie tylko uzdatniacz wody
Chlor zawarty w wodzie chlorowanej działa niekorzystnie na zdrowie. Jednak ten zawarty w produktach spożywczych jest niezbędny dla zapewnienia równowagi kwasowo-zasadowej organizmu i nie

Dla urody - siarka

Dla urody - siarka
Jest jedynym makroelementem pełniącym tak niezwykle różnorodne funkcje w naszym organizmie, a równocześnie nie jesteśmy w stanie określić dziennego jej zapotrzebowania.

Kobalt

Kobalt
Kobalt (Co) jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, jednak potrzebujemy go w mikroskopijnych ilościach.

Cała prawda o cholesterolu

Cała prawda o cholesterolu
Głównym źródłem cholesterolu jest... nasz organizm. Aż 60 - 80% tego związku, produkuje wątroba (jest to cholesterol endogenny), a jedynie ok. 20% - 40% dostarczamy z dietą (cholesterol ...

Witamina B2

Witamina B2
Niedostateczna podaż tej witaminy u małych dzieci może skutkować zahamowaniem rozwoju umysłowego.

Witamina B1

Witamina B1
Niedobór witaminy B1 powoduje rozwój choroby beri-beri. Do głównych jej objawów należą w początkowym okresie brak apetytu i chudnięcie.

« poprzednia 1 2 3 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.673
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});