Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia - Czy wiesz, co jesz?

Sortuj wg.:
Znaleziono 48 artykułów
15 produktów bogatych w magnez

15 produktów bogatych w magnez
Co zrobić, a właściwie co jeść, żeby nie brakowało nam magnezu? Przedstawiamy listę 15 dobrych źródeł tego składnika mineralnego.

Antyoksydanty w ziołach i przyprawach

Antyoksydanty w ziołach i przyprawach
Dodatkowym źródłem cennych dla naszego zdrowia i młodości antyoksydantów mogą być świeże zioła i przyprawy.

Antyoksydanty - źródło zdrowia i młodości

Antyoksydanty - źródło zdrowia i młodości
Mówi się, że wiek XX był wiekiem antybiotyków, natomiast obecny XXI jest wiekiem antyoksydantów. Sprawdź dlaczego są one dla nas tak istotne.

Ile kalorii ma jedna kostka czekolady?

Ile kalorii ma jedna kostka czekolady?
Sprawdź, jak kaloryczne są nasze małe, słodkie (lub słone) przyjemności.

Gdzie można znaleźć witaminę C?

Gdzie można znaleźć witaminę C?
Po co łykać tabletki witaminowe, skoro bardzo dużo witaminy C mamy pod ręką, w naturalnych produktach - owocach i warzywach?

Co wybrać, cukier czy miód?

Co wybrać, cukier czy miód?
Łączy je słodycz, choć zarazem są to różne rodzaje słodkości. Cukier i miód, który z nich wybrać?

Czytajmy etykiety

Czytajmy etykiety
Czy wiesz, co powinno się znaleźć na etykiecie żywności? Sprawdź na co trzeba zwrócić uwagę, by nie być później zaskoczonym zawartością opakowania.

Purpurowe owoce i warzywa

Purpurowe owoce i warzywa
Kolor nie tylko ma nas zachęcać do konsumpcji, niesie on również za sobą informacje o związkach zawartych w owocach i warzywach.

Orzechy dobre na stres

Orzechy dobre na stres
Najnowsze badania wykazały, że regularne spożywanie garści orzechów włoskich może mieć wpływ na ciśnienie krwi, które rośnie w warunkach stresu.

Barwniki spożywcze

Barwniki spożywcze
Celowość dodawania barwników do produktów spożywczych to temat bardzo kontrowersyjny - skoro nie poprawiają smaku, ani nie sprawiają, że żywność staje się bardziej trwała, to po co je ...

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.628
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});