Dieta i zdrowie - Podstawy żywienia - Trawienie

Sortuj wg.:
Znaleziono 3 artykułów
Trawienie węglowodanów

Trawienie węglowodanów
Z jednego grama węglowodanów wyzwalają się cztery kilokalorie.

Trawienie i wchłanianie tłuszczów

Trawienie i wchłanianie tłuszczów
Warto mieć świadomość jak trawimy tłuszcze, pozwoli nam to uchronić się przed otyłością.

Słów kilka o fizjologii układu pokarmowego

Słów kilka o fizjologii układu pokarmowego
Gdy jemy zbyt mało grozi nam śmierć głodowa, gdy zaś objadamy się, jesteśmy narażeni na szereg chorób.

« poprzednia 1 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.615
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});