Dieta i zdrowie - Life Style - Ekologia

Sortuj wg.:
Znaleziono 8 artykułów
Kreatywny kucharz, czyli nie wyrzucaj jedzenia

Kreatywny kucharz, czyli nie wyrzucaj jedzenia
Umiejętnie gospodarując produktami spożywczymi możemy znacznie ograniczyć ilość wyrzucanego jedzenia.

Żywność ekologiczna

Żywność ekologiczna
Żywność ekologiczna staje się coraz bardziej popularna, gdyż konsumenci mają dosyć produktów wysoko przetworzonych z dodatkami chemicznymi.

Jak zmniejszyć koszty gotowania

Jak zmniejszyć koszty gotowania
Ciągle rosnące ceny gazu i prądu sprawiają, że przygotowywanie posiłków staje się coraz droższe.Na szczęście są sposoby, które pozwolą nam nieco zaoszczędzić.

Eko-świnia goni transgenicznego łososia

Eko-świnia goni transgenicznego łososia
Organizacje zajmujące się bezpieczeństwem żywności, a także propagujące rolnictwo ekologiczne są zdecydowanie przeciwne wprowadzeniu mięsa z transgenicznej świni na rynek.

Produkty organiczne - na których nie warto oszczędzać?

Produkty organiczne - na których nie warto oszczędzać?
Cena produktów organicznych często znacznie przekracza tę, którą opatrzone są ich "normalne" odpowiedniki. Czy naprawdę warto tyle za nie płacić?

Zużyty tłuszcz - co zrobić

Zużyty tłuszcz - co zrobić
Większość z nas zdaje sobie sprawę, że smażenie na tłuszczu szkodzi zdrowiu. Mało kto jednak wie, że niewłaściwy sposób usuwania tłuszczu z naszej kuchni jest niebezpieczny dla ...

Food miles - czyli podróże Twojego jedzenia

Food miles - czyli podróże Twojego jedzenia
Na każdą kilokalorię uzyskaną z marchwi sprowadzonej z Afryki Południowej do Europy, przypada 66 kilokalorii pochodzących ze spalonego paliwa - co ma znaczący wpływ na wzrost emisji ...

Rolnictwo ekologiczne - warto

Rolnictwo ekologiczne - warto
Idea rolnictwa ekologicznego powstała w Niemczech już w latach dwudziestych ubiegłego wieku. Jednak wciąż jest ono mniej popularne niż rolnictwo przemysłowe.

« poprzednia 1 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.621
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});