Ciągle rosnące ceny gazu i prądu sprawiają, że przygotowywanie posiłków staje się coraz droższe.Na szczęście są sposoby, które pozwolą nam nieco zaoszczędzić.
Organizacje zajmujące się bezpieczeństwem żywności, a także propagujące rolnictwo ekologiczne są zdecydowanie przeciwne wprowadzeniu mięsa z transgenicznej świni na rynek.
Większość z nas zdaje sobie sprawę, że smażenie na tłuszczu szkodzi zdrowiu. Mało kto jednak wie, że niewłaściwy sposób usuwania tłuszczu z naszej kuchni jest niebezpieczny dla ...
Na każdą kilokalorię uzyskaną z marchwi sprowadzonej z Afryki Południowej do Europy, przypada 66 kilokalorii pochodzących ze spalonego paliwa - co ma znaczący wpływ na wzrost emisji ...
Idea rolnictwa ekologicznego powstała w Niemczech już w latach dwudziestych ubiegłego wieku. Jednak wciąż jest ono mniej popularne niż rolnictwo przemysłowe.
Na odchudzanie - parowanie
Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary
Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.