Wszystko o... - Świąteczny stół

Sortuj wg.:
Znaleziono 70 artykułów
Jak wydać wykwintny obiad

Jak wydać wykwintny obiad
Chrzciny, komunie a nawet imieniny najchętniej urządzilibyśmy w restauracji, a przecież zorganizowanie przyjęcia nie jest wcale trudnym zadaniem.

Wielkanoc Śląska

Wielkanoc Śląska
"Jakbyś się straciół, to se ino przypomnij, z kim żeś to Wielkanoc jajkiem się dzielił".

Kurpie - Wielkanoc

Kurpie - Wielkanoc
"Wierzba bije, nie zabije, za tydzień - wielki dzień, za sześć noc, Wielkanoc".

Wielkanoc na Podlasiu

Wielkanoc na Podlasiu
Wysoka palma zwiastować miała siłę, długie życie, ale przede wszystkim wielkie powodzenie.

Tradycje kulinarne Dolnych Łużyc

Tradycje kulinarne Dolnych Łużyc
Lekko kiszone ogórki zwane gorcami, ziemniaki z grzybami, a także dania z roślin strączkowych oraz "chwastów", czyli ziół i kwiatów; to potrawy charakterystyczne dla Łużyc Dolnych.

Bigos, czyli smak polskiej tradycji

Bigos, czyli smak polskiej tradycji
"W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną".

Wielkanoc na Węgrzech

Wielkanoc na Węgrzech
Węgrzy przypisują ogromną rolę do pisanek i utożsamiają malowanie jaj ze zmartwychwstałym Chrystusem.

Na przednówku

Na przednówku
Pojęcie przednówka i potraw mu towarzyszących odeszło już w zapomnienie. Samo jednak zjawisko miało kapitalny wpływ kształtowanie się regionalnych kuchni.

Wielkanocne zwyczaje w kilku krajach Europy

Wielkanocne zwyczaje w kilku krajach Europy
Święta Wielkiej Nocy od wieków wzbudzały emocje, już teolodzy średniowieczni próbowali nad te święta stawiać uroczystości Bożego Narodzenia jako ważniejsze.

O sękaczu słów kilka

O sękaczu słów kilka
Na Podlasiu, nie ma dziś wesela albo chrzcin lub świąt, by na stole nie królował wielki, przypominający złoto-brązowy, sękaty pień drzewa-baumkuchen czyli sękacz.

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.626
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});