Wszystko o...

Sortuj wg.:
Znaleziono 604 artykułów
To co każdy powinien wiedzieć o jagnięcinie

To co każdy powinien wiedzieć o jagnięcinie
Mięso jagnięce jest mało popularne w Polsce, dlatego przedstawiamy kilka propozycji jego przygotowania.

Dobór win do potraw

Dobór win do potraw
'De gustibus non est disputandum' - czyli, w sprawach gustów i upodobań nie ma dyskusji. Tą zasadą możemy się kierować przy doborze win do potraw.

Jak trafnie dobrać przyprawy do mięs?

Jak trafnie dobrać przyprawy do mięs?
Doprawiając mięso nie musimy ograniczać się tylko do soli i pieprzu. Nie bójmy się eksperymentować z przyprawami, których nie znamy. Efekt może być zaskakujący.

Mrożenie

Mrożenie
Jest to metoda utrwalania żywności, która pozwala na długie jej przechowywanie. Odpowiednio zamrożone produkty nie tracą swoich wartości odżywczych.

Zapiekanie

Zapiekanie
Jest rodzajem krótkiego pieczenia. Zapiekana potrawa nabiera apetycznego wyglądu, pożądanego smaku i zapachu, a na jej powierzchni tworzy się chrupiąca skórka.

Karmelizacja

Karmelizacja
Brązowa skórka chleba, aromatyczne ziarna kawy, słodkawy smak prażonych orzeszków ziemnych? Wszystko to zawdzięczamy karmelizacji. Na czym polega ten proces?

Jak zaktywizować dzieci do pomocy w świątecznych przygotowaniach?

Jak zaktywizować dzieci do pomocy w świątecznych przygotowaniach?
Kto powiedział, że przygotowanie Świąt musi być nudne? Dzieci uwielbiają wszystko, co dotyczy świąt? Czemu więc nie miałyby pomóc w kuchni?

Święta Twojego Pupila

Święta Twojego Pupila
Nasi ulubieńcy nie rozumieją znaczenia świąt, ale możemy być pewni, że na swój sposób je przeżywają. Choinka, goście, nietypowe zapachy - to wszystko działa na zwierzęcą wyobraźnię, ...

Sylwester i Nowy Rok w różnych kulturach

Sylwester i Nowy Rok w różnych kulturach
Wielkimi krokami zbliża się Sylwester oraz Nowy Rok. W różnych rejonach świata, w innych kulturach dni te świętowane są w odmienny sposób.

Tłusty czwartek jest we wtorek

Tłusty czwartek jest we wtorek
Najbliższy czwartek to już tłusty czwartek, dzień, w którym nie powinno w żadnym domu zabraknąć pączków. A jak ten dzień jest obchodzony w innych krajach?

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.691
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});