Wiele osób uwielbia słodycze. Dietetycy zgodnie odradzają jedzenie tych bomb kalorycznych, jednak można je zastąpić zdrowymi, pełnoziarnistymi przekąskami.
Dla dzieci aktywne uczestnictwo w przygotowywaniu posiłków jest bardzo rozwijające. Jest to doskonała okazja do poznania technik kulinarnych, np. gotowania na parze.
Ryż jest bardzo popularnym dodatkiem do dania głównego. Może jednak stanowić składnik wielu ciekawych potraw. Dowiedz się jaki rodzaj ryżu do jakich dań pasuje i jak go ugotować.
Zupy mięsne znane są na całym świecie. W chłodne dni działają rozgrzewająco i dodają nam dużo energii. Sprawdź, jakie zupy mięsne są popularne w Polsce i na świecie.
Potrawy z woka znane są w kuchni azjatyckiej od wielu lat. Coraz częściej również Polacy sięgają po to naczynie, bo dzięki niemu otrzymujemy soczyste mięso i aromatyczne warzywa.
Na odchudzanie - parowanie
Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary
Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.