ABC gotowania - Zioła i przyprawy

Sortuj wg.:
Znaleziono 20 artykułów
Adżwan - hinduski lek

Adżwan - hinduski lek
Nasiona adżwana są bardzo gorzkie i tak ostre, że przez moment traci się czucie na języku. Przyprawa i lek w jednym malutkim owocu.

Co warto wiedzieć o anyżu?

Co warto wiedzieć o anyżu?
W wielu kulturach anyż stosowany jest jako afrodyzjak. W Polsce te aromatyczne gwiazdki używane są jako przyprawa do różnego rodzaju potraw.

Co warto wiedzieć o bazylii?

Co warto wiedzieć o bazylii?
Włosi nazywają bazylię królową wszystkich ziół. Jest łatwa w hodowli domowej i ma bardzo wiele zastosowań.

Co warto wiedzieć o cynamonie?

Co warto wiedzieć o cynamonie?
Cynamon jest przyprawą często używaną w naszej kuchni. Oto kilka wskazówek, jak wybierać najwyższej jakości cynamon.

Cudowna laska wanilii

Cudowna laska wanilii
Wanilię używali już Aztekowie, ale nazwę swą zawdzięcza Hiszpanom. Jej cudowny aromat w potrawach uwielbia większość z nas. Dowiedz się, jak wykorzystać laskę wanilii w kuchnii.

Dodawanie ziół i przypraw

Dodawanie ziół i przypraw
Zioła i przyprawy powinny podkreślić naturalny smak produktów, a nie przykryć go lub zmienić. Należy dobierać je dość ostrożnie nie przesadzać z użyciem zbyt dużej liczby dodatków w ...

Idealne przyprawy do grillowania mięs

Idealne przyprawy do grillowania mięs
Chcesz urządzić grilla i upiec na nim kawałek przepysznego mięsa, ale nie wiesz jakie przyprawy do niego dobrać? Podpowiadamy Ci jak przyrządzić wyśmienite aromatyczne mięso.

Jak trafnie dobrać przyprawy do mięs?

Jak trafnie dobrać przyprawy do mięs?
Doprawiając mięso nie musimy ograniczać się tylko do soli i pieprzu. Nie bójmy się eksperymentować z przyprawami, których nie znamy. Efekt może być zaskakujący.

Mięta do smaku i dekoracji

Mięta do smaku i dekoracji
Na Bałkanach i bliskim Wschodzie miętę zieloną dodaje się, zarówno w formie świeżej, jak i suszonej, do grillowanych mięs, faszerowanych warzyw i ryżu.

Najostrzejsze przyprawy świata

Najostrzejsze przyprawy świata
W naszej kuchni coraz częściej goszczą ostre meksykańskie, tajskie oraz indyjskie potrawy. Jakie przyprawy sprawiają, że są one tak piekielnie ostre?

« poprzednia 1 2 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.624
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});