ABC gotowania - Zioła i przyprawy

Sortuj wg.:
Znaleziono 20 artykułów
Przechowywanie ziół i przypraw

Przechowywanie ziół i przypraw
Co zrobić z niewykorzystanymi świeżymi ziołami? Jak je przechowywać i suszyć?

Ziele angielskie

Ziele angielskie
Ziele angielskie to jedyna przyprawa, którą uprawia się wyłącznie na półkuli zachodniej.

Adżwan - hinduski lek

Adżwan - hinduski lek
Nasiona adżwana są bardzo gorzkie i tak ostre, że przez moment traci się czucie na języku. Przyprawa i lek w jednym malutkim owocu.

Trybula najlepsza do szparagów i młodych ziemniaków

Trybula najlepsza do szparagów i młodych ziemniaków
Zgodnie z ludowymi wierzeniami, ziele to ma wprawiać w dobry nastrój, wyostrzać dowcip i dodawać młodzieńczego wigoru starszym osobom.

Mięta do smaku i dekoracji

Mięta do smaku i dekoracji
Na Bałkanach i bliskim Wschodzie miętę zieloną dodaje się, zarówno w formie świeżej, jak i suszonej, do grillowanych mięs, faszerowanych warzyw i ryżu.

Co warto wiedzieć o cynamonie?

Co warto wiedzieć o cynamonie?
Cynamon jest przyprawą często używaną w naszej kuchni. Oto kilka wskazówek, jak wybierać najwyższej jakości cynamon.

Co warto wiedzieć o bazylii?

Co warto wiedzieć o bazylii?
Włosi nazywają bazylię królową wszystkich ziół. Jest łatwa w hodowli domowej i ma bardzo wiele zastosowań.

Co warto wiedzieć o anyżu?

Co warto wiedzieć o anyżu?
W wielu kulturach anyż stosowany jest jako afrodyzjak. W Polsce te aromatyczne gwiazdki używane są jako przyprawa do różnego rodzaju potraw.

Zioła w kuchni

Zioła w kuchni
Pomogą Ci wyczarować potrawy o wyrazistym smaku i aromacie. Używane w postaci świeżej lub suszonej są niezbędnym elementem w każdej kuchni. To właśnie zioła umożliwiają twórcze ...

Jak trafnie dobrać przyprawy do mięs?

Jak trafnie dobrać przyprawy do mięs?
Doprawiając mięso nie musimy ograniczać się tylko do soli i pieprzu. Nie bójmy się eksperymentować z przyprawami, których nie znamy. Efekt może być zaskakujący.

« poprzednia 1 2 następna »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.796
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});