Na Bałkanach i bliskim Wschodzie miętę zieloną dodaje się, zarówno w formie świeżej, jak i suszonej, do grillowanych mięs, faszerowanych warzyw i ryżu.
Pomogą Ci wyczarować potrawy o wyrazistym smaku i aromacie. Używane w postaci świeżej lub suszonej są niezbędnym elementem w każdej kuchni. To właśnie zioła umożliwiają twórcze ...
Doprawiając mięso nie musimy ograniczać się tylko do soli i pieprzu. Nie bójmy się eksperymentować z przyprawami, których nie znamy. Efekt może być zaskakujący.
Na odchudzanie - parowanie
Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary
Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.