Skład: Czekolada mleczna 85 % (cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, pasta z orzechów laskowych, emulgator (lecytyna sojowa), aromat). Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej minimum 30 %.
Czekolada biała 15 % (cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, emulgator (lecytyna sojowa), aromat).
Przechowywanie: Aby czekolada zachowała jak najdłuższą przydatność do spożycia i nie straciła nic ze swojego smaku i jakości, należy przy jej przechowywaniu zwrócić uwagę na kilka aspektów:
* Czekolada jest wrażliwa na zbyt wysokie temperatury i na zmiany temperatur. Najlepiej przechowywać ją w stałej temperaturze od 14 do 18°C.
Opakowanie: 100 g
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 2215 kJ / 530 kcal
Białko: 6.3 g
Tłuszcz: 29.5 g
Weglowodany ogólem: 59.5 g
Błonnik pokarmowy: 1.5 g
Aminokwasy na 100 g produktu:
Sod: 170 mg
Kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g produktu:
Kwasy tluszczowe nasycone_ogolem: 17.5 g