Olej lniany

Olej lniany
Ocena
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Opis produktu:
Naturalny, nierafinowany, tłoczony na zimno.
Wyprodukowane przez:
Eurolen Krzysztof Miąskowski
Marka:
Eurolen
Właściciel marki:
Eurolen Krzysztof Miąskowski
Linia produkcyjna: Eurolen
Skład: Jest to olej o dużej zawartości kwasów: linolenowego i linolowego (do 75 %) i wysokiej liczbie jodowej (169-196). W łyżce nierafinowanego oleju lnianego tłoczonego na zimno, ponad połowę składu stanowi kwas tłuszczowy z rodziny omega 3. Ponadto po ok. 20 % stanowią kwas oleinowy oraz dwunienasycony kwas linolenowy z rodziny omega 6. Tylko 9,8 % składu to kwasy nasycone!
Przygotowanie: Może być stosowany na zimno do wielu potraw, np.: mięs, ryb, białego sera, kaszy, ziemniaków w mundurkach, zielonej sałaty, surówek.
Przechowywanie: Przechowywać w niskiej temperaturze w zamkniętej butelce, unikać światła.
Inne: Bez konserwantów.
Opakowanie: 500 ml
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Klembów
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 3404 kJ / 828 kcal
Tłuszcz: 92 g
Aminokwasy na 100 g produktu:
witamina_e_ekwiwalent_alfa_tokoferolu: 20 mg
Kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g produktu:
Kwasy tluszczowe nasycone_ogolem: 9 g
Kwasy tluszczowe jednonienasycone_ogolem: 16 g
Kwasy tluszczowe wielonienasycone_ogolem: 67 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.223
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});