Budyń o smaku czekoladowym z cukrem

Budyń o smaku czekoladowym z cukrem
Ocena
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Wyprodukowane przez:
Nestlé Polska S.A.
Marka:
Winiary
Właściciel marki:
Nestlé Polska S.A.
Skład: Skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia kukurydziana, kakao, aromaty. Może zawierać śladowe ilości mleka.
Przygotowanie: 1. Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 0,5 szklanki, wsypać do niej zawartość opakowania i dobrze wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. 2. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotować jeszcze przez 0,5 minuty. 3. Gotowy budyń wlać do salaterek, nie mieszać i zostawić do ostygnięcia. W czasie gotowania można dodać 1 łyżeczkę masła. Polecamy podawać z sokiem owocowym bądź konfiturami.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 63 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Warszawa
Informacje dodatkowe: Warto wiedzieć: Teraz Budyń o smaku czekoladowym WINIARY nie zawiera sztucznych barwników, a wygląda i smakuje tak samo doskonale. Warto pamiętać: Porcja Budyniu WINIARY przygotowanego na mleku może stanowić cenne źródło wapnia w diecie. Ten smaczny deser o kremowej konsystencji stanowi doskonałą propozycję na zakończenie rodzinnego posiłku. Dla urozmaicenia deseru polecamy dodać świeże owoce, sok, orzechy lub startą czekoladą. Dla ozdoby można dodać listek mięty lub kleks bitej śmietany.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 359 kJ / 85 kcal
Białko: 3.2 g
Tłuszcz: 1.9 g
Weglowodany ogólem: 13.8 g
Aminokwasy na 100 g produktu:
Sod: 50 mg
Wapn: 105 mg
Kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g produktu:
Kwasy tluszczowe nasycone_ogolem: 1.1 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.235
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});