Budyń śmetankowy

Budyń śmetankowy
Ocena
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Opis produktu:
Budyń w proszku o smaku śmietankowym na 0,5 l mleka.
Wyprodukowane przez:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Marka:
Dr. Oetker
Właściciel marki:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Skład: Skład produktu: skrobia kukurydziana, skrobia modyfikowana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik, żółcień chinolinowa
Przygotowanie: 1. Z 0,5 l mleka odlać ćwierć szklanki i rozmieszczać w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (40 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotować. 3. Gotowy budyń wlać do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 40 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Gdańsk
Informacje dodatkowe: Na budyniu nie utworzy się kożuszek, jeśli gorący deser przykryjemy szczelnie folią.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 402 kJ / 96 kcal
Białko: 3 g
Tłuszcz: 1.7 g
Weglowodany ogólem: 16.9 g
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
12:37, 16.01.2012
smaczny i odpowiednio gęsty taki jak lubię najbardziej, bardzo dobre są budynie z tej firmy nie tyko ten śmietankowy
Inne produkty
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.:
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.236
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});