Galaretka o smaku cytrynowym

Galaretka o smaku cytrynowym
Ocena
Średnia -1 / 5 (1 głosy)
Wyprodukowane przez:
Nestlé Polska S.A.
Marka:
Winiary
Właściciel marki:
Nestlé Polska S.A.
Skład: Cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwniki (kurkumina).
Przygotowanie: 1. Zagotować 500 ml wody. 2. Wsypać zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotować. 3. Wystudzoną galaretkę wlać do pucharków i postawić w lodówce do stężenia. Podczas upałów oraz aby otrzymać galaretkę w kostkach, należy do przygotowania użyć mniej wody (ok. 400 ml). Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 75 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Warszawa
Informacje dodatkowe: Torcik cytrynowo - kokosowy (18 porcji) Składniki: 2 Galaretki o smaku cytrynowym WINIARY 300 g wiórków kokosowych 1 duży kefir 500 ml 1 szkl śmietany 30% 3/4 szkl cukru biszkopty Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 2 szkl. wody, ostudzić. Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 minut. Śmietanę ubić z cukrem. Wiórki połączyć z Galaretką i śmietaną. W tortownicy ułożyć biszkopty. Na biszkopty wyłożyć masę. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Wartość energetyczna: 1 porcja około 246 kcal Warto wiedzieć: Galaretki WINIARY nie zawierają sztucznych barwników. Teraz ulubione galaretki Twojej rodziny są naturalnie pyszne i kolorowe. Warto zapamiętać: Dzięki naszej galaretce możesz cieszyć się owocowymi deserami przez cały rok. Doskonale smakuje zarówno ze świeżymi jak i mrożonymi owocami. Galaretka dodana do mrożonych owoców szybciej tężeje, a owoce zachowują swoją jędrność.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 209 kJ / 49 kcal
Białko: 1.7 g
Weglowodany ogólem: 10.6 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.23
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});