Opis produktu:Złote paluszki rybne- Frosta. 10 paluszków rybnych soczystych filetów, w chrupiącej panierce, wstępnie obsmażone. Produkt głęboko mrożony.
Skład: Filety ryb białych 57%, panier sypki, mąka pszenna, drożdże, woda, papryka w proszku, sól, kurkuma, olej roślinny, skrobia ziemniaczana, woda.
Przygotowanie: Przygotowanie w piekarniku bez tłuszczu:
1. Rozgrzać piekarnik do temp. 230 °C (piekarnik z włączonym termoobiegiem rozgrzać do 230 °C).
2. Piec paluszki rybne w górnej części piekarnika przez ok. 10- 12 minut.
3. Jednorazowo piec zawartość tylko jednego opakowania.
4. Zalecamy przygotowanie paluszków tylko w piekarnikach z włączonym termoobiegiem.
Przygotowanie na patelni:
1. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu.
2. Smażyć paluszki do uzyskania złoto-brązowej barwy przez 5-8 minut, kilkakrotnie przewracając.
Przechowywanie: lodówka-1 dzień
zamrażalnik:
(-6 °C)- 4dni,
(-12 °C)-3 tygodnie,
(-18 °C)-od daty minimalnej.
Opakowanie: 300 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Bydgoszcz
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 748 kJ / 178 kcal
Białko: 11.6 g
Tłuszcz: 5.7 g
Weglowodany ogólem: 20 g
Sacharoza: 2.4 g
Błonnik pokarmowy: 1.3 g
Aminokwasy na 100 g produktu:
Sod: 370 mg
Kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g produktu:
Kwasy tluszczowe nasycone_ogolem: 0.5 g