Paluszki meksykańskie

Paluszki meksykańskie
Ocena
Średnia 6 / 5 (1 głosy)
Opis produktu:
Pikantne paluszki meksykańskie- 10 soczystych filetów rybnych , bez ości, w chrupiącej panierce.
Wyprodukowane przez:
FRoSTA Sp. z o.o.
Marka:
FROSTA
Właściciel marki:
FRoSTA Sp. z o.o.
Skład: Ryby białe 66% (mintaj lub morszczuk), panier sypki z chipsami tortilli (maka pszenna, kukurydza, woda, drożdże, olej słonecznikowy, sól, przyprawy: papryka, kurkuma, kminek, chilli, cebula, regulator kwasowości: wodorotlenek wapnia), olej roślinny, woda, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, grysik ryżowy, sól, przyprawy (chilli, słodka papryka, aromat cebuli smażonej: zawiera laktozę, pieprz biały).
Przygotowanie: Przygotowanie na patelni: 1. Na patelni podgrzać niewielką ilość tłuszczu. 2. Smażyć paluszki na średnim ogniu przez 4-8 minut, kilkakrotnie przewracając. Przygotowanie we frytkownicy: 1. Na głębokim rondlu lub we frytkownicy rozgrzać tłuszcz do ok. 190 °C. 2. Smażyć paluszki przez 4-5 minut, aż do uzyskania złotobrązowej barwy.
Przechowywanie: lodówka-1 dzień zamrażalnik- (-6 °C)- 4dni (-12 °C)-3 tygodnie (-18 °C)-od daty minimalnej.
Opakowanie: 250 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Bydgoszcz
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 837 kJ / 200 kcal
Białko: 14 g
Tłuszcz: 8.5 g
Weglowodany ogólem: 17 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.227
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});