Skład: Skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia kukurydziana, kakao, aromat, barwnik (kurkumina). Może zawierać śladowe ilości mleka.
Przygotowanie: 1. Z 0,5 litra zimnego mleka odlać 0,5 szklanki, wsypać do niej zawartość opakowania i dobrze wymieszać. Pozostałe mleko zagotować.
2. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotować jeszcze przez 0,5 minuty.
3. Gotowy budyń wlać do salaterek, nie mieszać i zostawić do ostygnięcia. W czasie gotowania można dodać 1 łyżeczkę masła. Polecamy podawać z sokiem owocowym bądź konfiturami.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Warszawa
Informacje dodatkowe: Warto wiedzieć: Teraz Budyń o smaku czekoladowym WINIARY nie zawiera sztucznych barwników, a wygląda i smakuje tak samo doskonale.
Warto pamiętać: Porcja Budyniu WINIARY przygotowanego na mleku może stanowić cenne źródło wapnia w diecie. Ten smaczny deser o kremowej konsystencji stanowi doskonałą propozycję na zakończenie rodzinnego posiłku. Dla urozmaicenia deseru polecamy dodać świeże owoce, sok, orzechy lub startą czekoladę. Dla ozdoby można dodać listek mięty lub kleks bitej śmietany.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 357 kJ / 85 kcal
Białko: 3 g
Tłuszcz: 1.8 g
Weglowodany ogólem: 14.1 g
Aminokwasy na 100 g produktu:
Sod: 40 mg
Wapn: 105 mg
Kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g produktu:
Kwasy tluszczowe nasycone_ogolem: 1.1 g